Εθελοντική δράση στον Υμηττό με τον ΣΠΑΥ για τους ωφελούμενους του Προγράμματος
21 Μαϊου 2024

Εθελοντική δράση στον Υμηττό με τον ΣΠΑΥ για τους ωφελούμενους του Προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους"

Το πρωινό του Σάββατου της 18ης Μαΐου 2024, ομάδα ωφελούμενων του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, συνοδευόμενη από το προσωπικό και την Ομάδα Έργου του Προγράμματος, επισκέφθηκαν το Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης, στους πρόποδες του Υμηττού και συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων που αφορούσαν στην προστασία και φροντίδα του βουνού μας!

Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους» που υλοποιούν οι Δήμοι Καισαριανής, Βύρωνα και Ελληνικού – Αργυρούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του ΟΠΕΚΑ ως Διαχειριστική Αρχή και ευθύνη της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε» ως Φορέα Διαχείρισης.

Πέρα από την θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι εθελοντές και εθελόντριες, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το πολύτιμο έργο του ΣΠΑΥ και υπό την καθοδήγηση τους, να βιώσουμε μια εκπληκτική εμπειρία εθελοντισμού και συλλογικής εργασίας, μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαμε. Ξεκινήσαμε την περιήγηση μας στο λευκό μονοπάτι και βοηθήσαμε, συλλέγοντας πέτρες, τοποθετώντας τες κατά μήκος του και βάφοντας τες λευκές, να το επεκτείνουμε αρκετά μέτρα. Ακολούθησε η φύτευση του βοτανόκηπου με λεβάντες και δεντρολίβανα και το πότισμα των ήδη υπαρχόντων μικρών δέντρων και φυτών. Τέλος, ασχοληθήκαμε με την ανανέωση του χρώματος μιας μικρής υπαίθριας σκάλας, την οποία φρεσκάραμε, δίνοντας της μια έντονη νότα πολυχρωμίας.

Κατάκοποι αλλά εξαιρετικά ικανοποιημένοι επιστρέψαμε στην φιλόξενη αυλή του Πυροφυλακίου, όπου πέρα από τα νερά, τις μπανάνες και τους χυμούς καταναλώσαμε αρκετά κομμάτια ζεστής πίτσας – ευγενική χορηγία της Pizza Fun! Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός και η διάθεση επικοινωνίας μεταξύ μας καθώς η κοινή προσπάθεια και η ενασχόληση με τη φύση, μας είχαν όλους και όλες φέρει πιο κοντά, μετατρέποντας μας σε ομάδα ανθρώπων που μοιράστηκε κάτι πολύ ουσιαστικό! Αποχωρήσαμε με την υπόσχεση να γίνουμε σύμμαχοι στην προστασία του Υμηττού, κρατώντας ένα μικρό δεντρύλλιο αγριελιάς – αναμνηστικό δώρο του ΣΠΑΥ σε όλους μας!

Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μας συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Αντωνόπουλος ενώ παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε» κ. Πέτρος Ξηνταβελώνης.

Θερμές ευχαριστίες για την συνδρομή στην επιτυχή έκβαση αυτής της εκδήλωσης, θέλουμε να εκφράσουμε στον ΣΠΑΥ και τους εθελοντές του, καθώς και στους χορηγούς αυτής της δράσης, την PIZZA FUN και την Εταιρεία MEDIA MARKT!


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα