Ημερίδα για τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην 3η ηλικία

Ημερίδα για τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην 3η ηλικία


Ο Δήμος Βύρωνα, τα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής και το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην 3η ηλικία».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 8 Απριλίου, στις 18:00, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Βύρωνα «¶στρα». Χαιρετίζουν οι: Μάριος Σαλμάς- Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Γ. Χαρδαλιάς- Δήμαρχος Βύρωνα, Γιώργος Παπαδημητρίου- Διευθυντής, Καθηγητής Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Ανάργυρος Μαριόλης - Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Το συντονισμό της ημερίδας έχει ο Αντώνης Πολίτης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα έρευνας για «ανίχνευση νέων περιστατικών κατάθλιψης και άνοιας» κατά τη διάρκεια προγράμματος μαζικού ελέγχου ηλικιωμένων που διεξήχθη από τα ΚΑΠΗ Βύρωνα. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αναμένεται να προωθηθούν σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών, με το οποίο τα ΚΑΠΗ Βύρωνα εγκαινιάζουν συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα ανακοινωθούν και δύο νέα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Βύρωνα. Το πρώτο αφορά στη σχέση χοληστερόλης- άνοιας και το δεύτερο και σημαντικότερο, στην εφαρμογή τηλεματικής για την παρακολούθηση των ατόμων με κατάθλιψη.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα