Διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη οικοδόμηση στον Υμηττό- Αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο προς τα στρατόπεδα Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.

Διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη οικοδόμηση στον Υμηττό- Αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο προς τα στρατόπεδα Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.

Αποκλείουμε συμβολικά την είσοδο προς τα στρατόπεδα Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.

Κινητοποίησεις αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΠΑΥ και ο Δήμος Βύρωνα.

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται δυναμικά από το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, με αιχμή το θέμα των παράνομων οικοδομικών εργασιών στην 350ΠΜ, στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα.Χαρακτηριστικό είναι το Δελτίο Τύπου που απέστειλε σήμερα 21 Αυγούστου ο ΣΠΑΥ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21 Αυγούστου 2009

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ, το μεσημέρι.
Ακολουθεί το απόγευμα η συνεδρίαση των 15 δημάρχων- μελών του Συνδέσμου.
«Σε πολεμικό κλίμα οι περαιτέρω αντιδράσεις», προειδοποιούν οι 15.


Μετά την έκτακτη -σημερινή- συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, συνεδριάζουν το απόγευμα στις 18.30 οι 15 δήμαρχοι - μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και αναμένεται να υιοθετηθούν οι 4 αποφάσεις- εισηγήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ και να επανακαθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο και η στάση τους απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν στη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εντός της 350ΠΜ από το ΓΕΑ.

Οι προτάσεις είναι:


1. Παράσταση αντιπροσωπείας των δημάρχων-μελών του ΣΠΑΥ στο ΣτΕ, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.

2. Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου των στρατοπέδων, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.

3. Εκδήλωση-συναυλία με σκοπό την απόδοση των στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 19.00 το απόγευμα.

4. Σύνταξη επιστολής για συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τους εκπροσώπους του ΣΠΑΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα του Υμηττού.

Μετά τη χθεσινή, έωλη και χωρίς λογική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δόθηκε το «πράσινο» φως για τη συνέχιση των εργασιών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σακέτα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ο Πρόεδρός του, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέρχεται και ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής ¶μυνας προκειμένου να σταματήσουν τα έργα, ενώ ο ΣΠΑΥ και οι νομικοί του σύμβουλοι προσφεύγουν εκ νέου, τη Δευτέρα το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών.

Ακούστε:

Συνέντευξη Νίκου Χαρδαλιά στον Flash

Συνέντευξη Νίκου Χαρδαλιά στον Alpha

Συνέντευξη Νίκου Χαρδαλιά στον Αθήνα 9.84

Συνέντευξη Νίκου Χαρδαλιά στον ΣΚΑΙ

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα