Δεκτή  από το ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής  του Δήμου Βύρωνα για τις 36 κατοικίες!

Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Βύρωνα για τις 36 κατοικίες!

Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής
του Δήμου Βύρωνα για τις 36 κατοικίες!
Σταματούν οι οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο της πρώην 350 ΠΜ

Θετική έκβαση είχαν τόσο οι αλλεπάλληλες παραστάσεις και πρωτοβουλίες των 15 Δημάρχων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του Προέδρου του και Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, όσο και όλων των παρατάξεων του και ενεργών πολιτών του Δήμου μας, καθώς ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος του Γ’ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου κ. Π. Φλώρος, με βάση τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Βύρωνα, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης των οικοδομικών εργασιών εντός του πρώην στρατοπέδου της 350 Π.Μ. στον Υμηττό.

Δεκτό έγινε επίσης το αίτημα του Δημάρχου Βύρωνα και των 15 Δημάρχων του ΣΠΑΥ, για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εκδίκαση της αίτησης αναστολής εργασιών, που έχει υποβάλλει ο Σύνδεσμος και αναμένεται η σύγκλιση της επιτροπής να προσδιοριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η χορήγηση της προσωρινής διαταγής, με βάση το αίτημα του Δήμου Βύρωνα και τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι αναμενόμενο ότι θα συμπαρασύρει θετικά και τις λοιπές αιτήσεις προσωρινών διαταγών που έχουν κατατεθεί από τις παρατάξεις του Δήμου, αλλά και θα παγώσει τις οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αναστολής των εργασιών.

Μετά την έκδοση της διαταγής από το ΣτΕ, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η υιοθέτηση του αιτήματός μας για προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ με βάση τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι το πρώτο βήμα δικαίωσης στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε τόσο οι 15 δήμοι του Συνδέσμου όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας. Ο αγώνας συνεχίζεται μια και τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και δη στην προστασία του Υμηττού αποτελούν διαρκές καθημερινό στοίχημα για όλους μας. Η προστασία του Υμηττού είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»
Ελευθεροτυπία 28/08/2009
Έθνος 28/08/2009
Η Καθημερινή 28/08/2009
Κέρδος 28/08/2009
Τα Νέα 28/08/2009 (Μέρος 1ο)
Τα Νέα 28/08/2009 (Μέρος 2ο)
Ο Ριζοσπάστης 28/08/2009
Το Βήμα 28/08/2009
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα