Την οριστική διακοπή των εργασιών στην 350 ΠΜ αποφάσισε το ΣτΕ

Την οριστική διακοπή των εργασιών στην 350 ΠΜ αποφάσισε το ΣτΕ

Η Τριμελής Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ συζήτησε και έκανε δεκτό σήμερα (με τις υπ'αριθμ. 1011-1013/2009 αποφάσεις) το αίτημα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και των 15 Δημάρχων-μελών του αλλά και του Δήμου Βύρωνα για οριστική ανάκληση των οικοδομικών εργασιών εντός του στρατοπέδου της 350 Π.Μ. στον Υμηττό μέχρι να συζητηθεί από το 5ο Τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακυρώσεως που έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος.

Η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής έρχεται να προστεθεί στην προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των εργασιών που εξέδωσε το ΣτΕ πριν από μερικές μέρες, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Βύρωνα.

Μετά από τη θετική αυτή έκβαση, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη λογική του Αντιπροέδρου και Προέδρου του Γ’ Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ κ. Φλώρου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Βύρωνα. Η δεύτερη αυτή θετική εξέλιξη μάς κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον, καθώς αποδεικνύει ότι οι σωστά οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αποδίδουν. Τόσο στο Δήμο Βύρωνα όσο και στους υπόλοιπους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου έχουμε κάνει την προστασία του βουνού απόλυτη προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε τον Υμηττό και να τον παραδώσουμε πράσινο στις επόμενες γενιές.»
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα