Τομή στα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης

Τομή στα εργασιακά ζητήματα των υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης

Υπογράφηκε για δεύτερη χρονιά μνημόνιο συμφωνίας (σχέδιο σύμβασης εργασίας) για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα (Δ.Ε.Α.Δ.Β) μεταξύ του Δήμαρχου Βύρωνα και προέδρου της Δ.Ε.Α.Δ.Β. Νίκου Γ. Χαρδαλιά και του σωματείου των εργαζομένων.

Η συμφωνία, που αποτελεί πρωτοπορία και τομή στα εργασιακά δεδομένα, προβλέπει μεταξύ άλλων αύξηση 6,5% από 1/1/2009 τόσο στο ημερομίσθιο όσο και το μισθό των εργαζομένων στη Δ.Ε.Α.Δ.Β., αύξηση κατά 75% μεγαλύτερη από τη μέση σταθμική αύξηση της ΓΣΕΕ για το 2009. Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αυτή την κίνηση, πιστή στις δεσμέυσεις της, προκειμένου να καταφέρει να εξισώσει την αμοιβή των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση με αυτές των υπολοίπων υπαλλήλων του Δήμου.

Η αύξηση στους μισθούς ξεκίνησε να καταβάλλεται τον Οκτώβριο, ενώ τα αναδρομικά αναμένεται να καταβληθούν στις 15 Νοεμβρίου 2009.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο, γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθούν όλα τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι. Πόσο μάλλον σήμερα που η Δημοτική Επιχείρηση μετά από 12 χρόνια ζημιογόνου πορείας, καταγράφει κέρδη και ο Δήμος μας νοικοκυρεύει τα οικονομικά του με ισολογισμούς που κλείνουν για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια με θετικό πρόσιμο».


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα