Ανάσα στο κέντρο της πόλης το νέο δημοτικό parking

Ανάσα στο κέντρο της πόλης το νέο δημοτικό parking

Συγκινητική και μαζική ήταν η παρουσία του κόσμου, στα εγκαίνια του νέου δημοτικού σταθμού αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης μας.

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του Βύρωνα, από κάθε γειτονιά, κατέφθαναν στη συμβολή των οδών Βορείου Ηπείρου και Ευαγγελικής Σχολής, για να παραβρεθούν στην παράδοση τόσο του νέου χώρου στάθμευσης και γραφείων όσο και των περιμετρικών πεζοδρόμων αλλά και για να απολαύσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Στις 8:30 το βράδυ, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, με ιδιαίτερη χαρά, παρέδωσε το έργο στους πολίτες, το οποίο δημιουργήθηκε για να δώσει ανάσα στους κατοίκους της περιοχής, διευκολύνοντας τη στάθμευση των οχημάτων. "Είναι ένα έργο το οποίο πρόκειται να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να διευκολύνει καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα πεζοδρόμια λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που αποκλείουν τις ράμπες" τόνισε ο Δήμαρχος.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος. καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η κατασκευή του νέου δημοτικού σταθμού αυτοκινήτων ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια και ολοκληρώθηκε εντός του χρονικού ορίου που αρχικά είχε προβλεφθεί. Περιλαμβάνει 120 θέσεις στάθμευσης, 400 τ.μ. νέους χώρους πρασίνου και 1300μ. δρόμου ήπιας κυκλοφορίας και πεζοδρόμων.

Στον 6ο όροφο του κτιρίου μεταφέρονται τα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου, ενώ το παλαιό Δημαρχείο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε Μουσείο Μικρασιατικής Ιστορίας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα