Σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης από το καλλιτεχνικό δίκτυο Fingersix, στο Ντάνκαν

Σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης από το καλλιτεχνικό δίκτυο Fingersix, στο Ντάνκαν


Σεμινάριο Α | από τον αυτοσχεδιασμό στη σύνθεση

4 εισηγητές (Marta Navaridas, Melina Seldes, Danielle ES Brown, Σοφία Μαυραγάνη) συνθέτουν γνώσεις και εμπειρίες και συν-δημιουργούν με τους συμμετέχοντες ένα περιβάλλον καλλιτεχνικής έρευνας.

Μέσα από τη σωματικότητα, τη φαντασία και τις δυνατότητες επικοινωνίας που διαθέτει ο κάθε συμμετέχων, θα ενθαρρυνθεί η δημιουργία πρωτότυπου κινησιολογικού λεξιλογίου, θα ενεργοποιηθεί η νοητική επεξεργασία των δράσεών μας και θα ενισχυθεί η σχέση μας με την επιθυμία και αυθεντικότητα. Ο προσωπικός τρόπος έκφρασης θα εμπλουτιστεί με τον ορισμό και την ανάπτυξη χορογραφικών εργαλείων και μεθόδων σύνθεσης.

Με αφετηρία το σώμα, πηγή έμπνευσης τη διαφορετικότητα της ομάδας και οδηγούς τον πειραματισμό και το ρίσκο, στόχος είναι η ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης προσέγγισης όσον αφορά τη σύνθεση και δημιουργία χορού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers, δημιουργούς (επαγγελματίες ή μη).


Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 20-22 Νοεμβρίου 2009
Παρασκευή 17.30 – 20.30
Σάββατο /Κυριακή 12.00 -17.00

Τιμή σεμιναρίου 100 Ευρώ

επικοινωνία/κρατήσεις : 210 7621234 / info@isadoraduncancenter.orgΗ ΟΜΑΔΑ | fingersix6 καλλιτέχνες, Σοφία Μαυραγάνη / Ελλάδα, Marta Navaridas / Ισπανία, Eugenie Rebetez / Ελβετία, Danielle ES Brown / Η.Π.Α., Melina Seldes / Αργεντινή, Alessio Castelacci / Ιταλία, απόφοιτοι του τμήματος dance maker (EDDC) της Ακαδημίας Χορού του Arnhem, Ολλανδία (ΑRTEZ), οραματίζονται, δρούν και συνδημιουργούν το διεθνές καλλιτεχνικό δίκτυο FINGERSIX (2005).

Ένα πλαίσιο ανεξάρτητης δράσης που συνδέει διαφορετικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ταυτότητες κάτω από το κοινό όραμα της δημιουργίας, της επικοινωνίας και της διαρκούς ανάγκης εξέλιξης στο πεδίο των παραστατικών τεχνών.

Τα μέλη του δικτύου δραστηριοποιούνται στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκπαίδευσης μέσω συλλογικών αλλά και ανεξάρτητων συνεργασιών. ‘Εργα τους έχουν δημιουργηθεί και παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική (Μ_dancetheatre solo, look at them now, the invitation, body swap, incorrect me κ.α.) ενώ ως εισηγητές/δάσκαλοι έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων από κέντρα όπως: K3/Αμβούργο, Dock11/Βερολίνο, IUNA (National University Institute for the Arts)/Μπουένος ‘Αιρες, Ekintza Studio/Τολόζα (Ιαπανία), Estudio 7/¶μστερνταμ, Çatı dance studio /Κων/πολη, CCA Summer Dance School/ Γλασκόβη.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα