13 Μαρτίου 2010

Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν - 20:00 - Παράσταση χορού με τον ¶γγλο χορευτή και χορογράφο Joe Moran

Το Σάββατο 13 Μαρτίου ο Joe Moran θα παρουσιάσει το solo At Once, μια προσαρμογή του solo της Αμερικανίδας χορογράφου Deborah Hay, καθώς και μια lecture performance για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Γιούλα Μπούνταλη: 6944779898  fmatka@hotmail.com
Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν: 210 7621234
 
Πληροφορίες για την παράσταση
 
At Once25 min solo
Decommission15 min solo
 
At Once (Με την μια)
Χορογραφία: Deborah Hay
Προσαρμογή και παρουσίαση: Joe Moran
 
To At Once είναι ένα νέο σόλο της εικονοκλαστικής Αμερικανίδας χορογράφου Deborah Hay, από τα ιδρυτικές μορφές του Judson Church Theatre στην Νέα Υόρκη και ευρέως αναγνωρισμένης σαν μια από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους του μεταμοντέρνου χορού. Τον Αύγουστο του 2009, ο χορευτής Joe Moran, μαζί με άλλους 20 χορευτές από όλο τον κόσμο, δούλεψαν με την Deborah Hay για να μάθουν το νέο της έργο. Μετά από τρεις μήνες καθημερινής εξάσκησης ο Moran δημιούργησε τη δική του προσαρμογή πάνω στις ακριβείς χορογραφικές οδηγίες της Hay, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα εντελώς προσωπικό νέο έργο.
To At Once είναι ένα έντονο, ιδιοσυγκρασιακό και συχνά αστείο έργο, προκλητικό για τον χορευτή και το κοινό του με τις απαιτητικές και απελευθερωτικές κινησιολογικές ιδέες που παρουσιάζει. Το At Once είναι ένα έργο που μας καλεί «με τη μια» να ενεργοποιήσουμε την αντίληψή μας ώστε να μπορεί να αντιδρά σε πολλαπλά σημεία.
 
Decommission (Παροπλισμός)
Χορογραφία και παρουσίαση: Joe Moran
 
To Decommission είναι η καινούργια σόλο δουλειά του Βρετανού χορευτή Joe Moran. Μέσα σε ένα πλαίσιο ορθόδοξων χορογραφικών προβληματισμών και με τη χρήση λιτών θεατρικών στοιχείων, το Decommission, παντρεύει την καθαρή κίνηση με κωδικοποιημένες δράσεις καθώς και με αλλά δάνεια υλικά από παλαιότερες δουλειές του Moran, ώστε να αφήσει σιγά σιγά να γεννηθούν ερωτήματα, επιπλοκές και διακοπές στην σχέση κοινού και περφόρμερ. Το Decommission φέρνει στο φως το πολύ λεπτό παιχνίδι της αναζήτησης της παρουσίας, της απουσίας, της υποκειμενικότητας και της πολλαπλότητας, στο οποίο εμπλέκονται όλοι μέσα σε μια παράσταση.   
 
‘He expresses his own willfully deviant dance vocabulary’.
[ «Εκφράζει το προσωπικό του σκόπιμα αποκλίνων χορευτικό λεξιλόγιο».]
Lindsey Clarke, londondance.com

Joe Moran - Βιογραφικό
 
Ο Joe Moran είναι χορευτής με βάση του το Λονδίνο, καθώς και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Dance Art Foundation. Εργάζεται ως χορογράφος σε χώρους θεατρικούς, γκαλερί, δημόσιους χώρους αλλά και βίντεο. Οι πιο πρόσφατες δουλειές του είναι οι σόλο δημιουργίες Decommission καιCecilia Walking που παρουσιάστηκαν στο Summer Dance Festival το 2009. Αυτή την περίοδο περιοδεύει την δική του προσαρμογή του At Once, του νέου σόλο της Αμερικανίδας χορογράφου Deborah Hay.
 
Σαν χορευτής ο Joe έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους χορογράφους όπως η Deborah Hey, η Siobhan Davies (στο Bank project), η Stephanie Skura, η Kate Brown, η Florence Peake, η Gaby Agis (μέλος της ομάδας της 2001-2005) και ο Christopher House (Toronto Dance Theatre). Η πιο πρόσφατη και ανεξάρτητη δουλειά του περιλαμβάνει την χορογραφική και κινησιολογική επιμέλεια για το Venture, μια ταινία του visual artist Magali Reus, τον Νοέμβριο του 2009 και το KeepCalm & CarryOn, των Cardboard Citizens Theatre Company, τον Μάιο του 2009.
Ο Joe είναι αναγνωρισμένος δάσκαλος της Skinner Releasing Technique, την οποία διδάσκει μαζί με αυτοσχεδιασμό σε πανεπιστήμια, σχολές και χορευτικές ομάδες στην Μ. Βρετανία και διεθνώς.
 
O Joe έχει μεγάλη εμπειρία στην επιμέλεια ανάπτυξης νέων καλλιτεχνικών έργων, τέχνης δημοσίων χώρων και χορού στην υγεία. Το 2000, ίδρυσε το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα BreathingSpace: Dance-inhealth, το οποίο διευθύνει ο ίδιος σαν μέλος του Dance Art Foundation.
O Joe έλαβε το 2009 το βραβείο Rebecca Skelton Fund Award, το 2005 το Lisa Ullmann Travelling Scholarship, το 2000 ένα διεθνές βραβείο για έρευνα από το Arts Council England και 4 ερευνητικά βραβεία από το Chisenhale Dance Space, από το 2002-2007. Είναι μέλος της ομάδας επιμελητών του περιοδικού Journal of Dance and Somatic Practices και Καλλιτεχνικός Συνεργάτης στην θεατρική ομάδα Tamasha Theatre Company. Το 2005 διατέλεσε Σύμβουλος του Skinner Releasing Institute.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: www.danceartfoundation.com