Ανακοίνωση από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

1. Την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010 παραμονή της εθνικής εορτής, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο κατά τμήματα η γιορτή και οι δραστηριότητες μόνο με μαθητές. Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει κανονικά το πρωί και οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 10,00 π.μ. Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει.

2. Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010 ανήμερα της εθνικής εορτής το σχολείο γιορτάζει και συμμετέχει στην τοπική παρέλαση. Το τμήμα παραστατών με τη σημαία θα συναντηθεί στο σχολείο στις 10,15 π.μ. με την κ. Πετρούλα Κυραγιάννη και θα οδηγηθεί στην εκκλησία και την κατάθεση στεφάνων.
Το βασικό τμήμα της παρέλασης θα συναντηθεί στο σχολείο με την κ. Ελένη Κουτσαβλή στις 11,00 π.μ. και θα οδηγηθεί στο συγκρότημα της Αγ. Τριάδας για την γενική παρέλαση.
Παρακαλούνται οι γονείς μετά το πέρας της παρέλασης να παραλάβουν τους μαθητές από την πλατεία Δεληολάνη, όπως γίνεται πάντα.

3. Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 τελευταία ημέρα για τις διακοπές του Πάσχα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά όπως και το ολοήμερο τμήμα.

4. Σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα στις 27 Μαρτίου 2010 ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες ανά τον πλανήτη, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Το σχολείο μας συμμετέχει στην καμπάνια αυτή. H Ελλάδα στην πρώτη τριάδα για την 'Ώρα της Γης 2010. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2010. 15 μέρες απομένουν μέχρι τη φετινή Ώρα της Γης και περισσότεροι από 164 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ανεβάζοντας τη χώρα μας στο «βάθρο των μεταλλίων» για τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

5. Από σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου, στο σχολείο πραγματοποιείται και ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών. Γονείς και μαθητές θα μπορούν να φέρνουν στο σχολείο όλα τα είδη των φωτιστικών και λαμπτήρων τα οποία ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται. Τα είδη λαμπτήρων που ανακυκλώνονται: α) λαμπτήρες φθορισμού, β) λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, γ) κυκλικοί λαμπτήρες φθορισμού, δ) λαμπτήρες ατμών νατρίου, ε) λαμπτήρες υδραργύρου, στ) λαμπτήρες υδραργύρου με προσμίξεις μεταλλικών αλογονιδίων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι σπασμένοι λαμπτήρες δεν συλλέγονται, όπως και οι λαμπτήρες με νήμα (πυράκτωσης). Τα φωτιστικά ανακυκλώνονται όλα. H συνεργασία του σχολείου γίνεται με την εταιρεία Φωτοκύκλωση Α.Ε. με την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site www.fotokiklosi.gr

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
mail@10dim-vyron.att.sch.gr
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα