¶λλη μια διάκριση για το Βύρωνα - Βραβείο για το πρότυπο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

¶λλη μια διάκριση για το Βύρωνα - Βραβείο για το πρότυπο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και τα έργα του Δήμου Βύρωνα βραβεύτηκαν από τον εθελοντικό οργανισμό αστικού περιβάλλοντος "Ecocity".

Ο Δήμος Βύρωνα τιμήθηκε στην εκδήλωση «Οικόπολις 2010» για το «Πρότυπο Εναλλακτικό Δημόσιο Πρόγραμμα Διαχωρισμού Υλικών Ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο». Η επιστημονική επιτροπή του οργανισμού που έκρινε όλες τις ενέργειες αλλά και τα έργα των δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα, σε ότι αφορά το περιβάλλον, απεφάνθη ότι το βραβείο «Οικόπολις 2010 - Περιβαλλοντική Διαχείριση» ανήκει φέτος στο Δήμο Βύρωνα. 

«Το περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Αποδεικνύεται δε, ότι στη πόλη του Βύρωνα, οι δράσεις για το περιβάλλον, δεν αποτελούν πλέον ζητούμενο, αλλά καθημερινότητα», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη τελετή βράβευσης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το φετινό βραβείο είναι ένα αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Μιχαήλ Παπανδρόπουλος και δημιουργήθηκε από ανακυκλωμένο γυαλί.

Η αρχή των διακρίσεων για το Δήμο Βύρωνα, αλλά και προσωπικά για το δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, έγινε πέρυσι. Η πόλη μας τιμήθηκε με το βραβείο «Οικόπολις Αστικής Ανάπλασης» για την ανάπλαση του πάρκου της Καραολή και Δημητρίου (ένα έργο πρότυπο στα έργα των αστικών κοινόχρηστων χώρων, με χώρους ανάπαυσης και περιπάτου, παιδική χαρά, υδάτινα στοιχεία και πολύ πράσινο).

Ο Δήμαρχος Βύρωνα όμως, Νίκος Χαρδαλιάς, ως πρόεδρος του ΣΠΑΥ, παρέλαβε πέρυσι και το βραβείο « Οικόπολις Εκστρατείας Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης». Ο ΣΠΑΥ διακρίθηκε στην κατηγόρια των βραβείων που αφορούσε τους κρατικούς οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη
Οι βραβευθέντες με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2010
Η Χριστιάννα Πειρασμάκη, εταίρος Ecocity και Σύμβουλος Στρατηγικής, δίνει το βραβείο στο Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα