Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί της αντιπυρικής περιόδου <br>«Ασπίδα» προστασίας για τα δάση και τα πάρκα του δήμου μας </br>

Ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί της αντιπυρικής περιόδου
«Ασπίδα» προστασίας για τα δάση και τα πάρκα του δήμου μας

Η πρόληψη σώζει, ενώ η καταστολή περιορίζει όσο είναι δυνατόν το καταστροφικό έργο μιας πυρκαγιάς. Έτσι κι ο Δήμος Βύρωνα δεν τίθεται σε επιφυλακή μόνο για να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει της μια φωτιά, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις συνθήκες για να την αποτρέψει.
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι υπηρεσίες του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των πολιτών αλλά και του πρασίνου της περιοχής μας, προχώρησε στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση της εύφλεκτης βιομάζας από τα περιαστικό πράσινο δημιουργώντας την απαραίτητη ζώνη ασφαλείας μεταξύ του δάσους και του αστικού ιστού. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες καθαρισμού στα πάρκα και στους υπόλοιπους χώρους της ζώνης ευθύνης του Δήμου Βύρωνα.
 
Οι περιοχές, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι φετινοί καθαρισμοί, έχουν συνολική έκταση περίπου 500 στρέμματα και είναι η Θεοτοκοπούλου (μέχρι την Καισαριανή), η Γρανικού, το Πικ-νικ, από το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη έως την Κατεχάκη, η Κατεχάκη, τα σχολεία στην Ταταούλων, το τρίγωνο στο στρατόπεδο Σακέτα, ο Κουταλάς, η ¶ρτεμις, το τμήμα του Καρέα προς Ηλιούπολη καθώς και οικόπεδα εντός του δήμου Βύρωνα. 
 
Αν και οι δημοτική αρχή της πόλης μας είναι πιστή στο καθήκον της και προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού το εναπομείναν δάσος του Υμηττού, ωστόσο το ελληνικό κράτος δεν φαίνεται να συγκινείται. «Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Δεν έχει αναλάβει καμία από τις ευθύνες που έχει για να προστατέψει τον Υμηττό μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς.       
  
¶λλωστε οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες αλλά και οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στον τομέα της προστασίας του Υμηττού έχουν εκφραστεί πολλές φορές τους τελευταίους δύο μήνες τόσο από δημοτικές αρχές και τον ΣΠΑΥ, όσο και από φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.   
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα