Συνεδρίασε εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή

Συνεδρίασε εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή

Η καθαριότητα ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά.  
 
Εν μέσω των κινητοποιήσεων διαρκείας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας από τις 24/2, αλλά και την προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, η Επιτροπή εξέτασε διεξοδικά όλα τα σχετικά θέματα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Εξάλλου, κατά την προηγούμενη σύσκεψη της Επιτροπής είχε τεθεί επί τάπητος το νέο σχέδιο καθαριότητας και εξετάστηκαν τρόποι για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης με στόχο ένα πιο ορθολογικό και αποδοτικό σύστημα, καθώς και οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του θέματος, οι οποίες θα αποτελέσουν σημείο διαβούλευσης τόσο μεταξύ των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δημόσια μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου εντός των επόμενων ημερών.  
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 25/2, ενώ βάσει των προβλεπόμενων από τον «Καλλικράτη», η καταληκτική ημερομηνία για τον ορισμό του Συμπαραστάτη είναι η 28η Φεβρουαρίου.
 
Την Εκτελεστική Επιτροπή απασχόλησαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό και το ετήσιο σχέδιο δράσης του Δήμου, τον νέο ΟΕΥ του Δήμου, τις αλλαγές στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τέλος στην προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου τόσο για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2011 (Μάρτιος 2011) όσο και για το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006 (Ιούνιος 2011).
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα