Καισαριανή: 67 χρόνια μνήμης από την Πρωτομαγιά του ‘44

Καισαριανή: 67 χρόνια μνήμης από την Πρωτομαγιά του ‘44

Το "παρών" έδωσε η πόλη μας στις εκδηλώσεις στη μνήμη των 200 πατριωτών - κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ’44 στο Σκοπευτήριο αλλά και όλων των ηρώων που θυσιάστηκαν κατά τη γερμανική κατοχή, που πραγματοποίησε ο Δήμος Καισαριανής στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου.
 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τη δεύτερη μέρα με πορεία από την αναθηματική πλάκα «¶ρη Βελουχιώτη» που κατέληξε στο Σκοπευτήριο, ενώ ακολούθησαν τρισάγιο, Προσκλητήριο Νεκρών Ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
 
Εκ μέρους του Δήμου Βύρωνα παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλία Κιούπη και ο αντιδήμαρχος Πόλης Αντώνης Μηλάς. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, πολιτικών κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και συγγενών των θυμάτων.
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εγκαινιάστηκε η έκθεση ιστορικής φωτογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου με θέμα «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς πορεία στο χρόνο», η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις  8/5.
 
 
 


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα