Θεμελιώθηκε το ΤΕΕ -ΙΕΚ Βύρωνα (05/07/06)

«Ένα ακόμη έργο που οραματιστήκαμε και δεσμευτήκαμε ως Δημοτική Αρχή γίνεται πράξη», τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, θεμελιώνοντας το ΤΕΕ-ΙΕΚ(Επαγγελματικό Λύκειο),στη γειτονιά της Μεταμόρφωσης, στο Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης.

Όπως είπε ο δήμαρχος, «πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που το Σεπτέμβριο του 2007, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους νεαρούς σπουδαστές και τις νεαρές σπουδάστριες του Βύρωνα και να στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους».

Το νέο αυτό εκπαιδευτήριο προβλέπει μεταξύ άλλων, 12 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες:πολλαπλών χρήσεων, φυσικοχημείας, τεχνολογίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, βιβλιοθήκη, χώρο εικαστικής παρέμβασης, γήπεδο μπάσκετ αλλά και χώρους πράσινου.

«Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από έργα και δράσεις που κάναμε στο χώρο της παιδείας αναβαθμίζοντας την ποιότητα της σχολικής ζωής στην πόλη μας», επεσήμανε ο δήμαρχος αναλύοντας τα πολλά και σημαντικά έργα στο χώρο της παιδείας με τα οποία όπως είπε, «λύνεται το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Βύρωνα για τα πενήντα επόμενα χρόνια».

Τη χρησιμότητα της Επαγγελματικής εκπαίδευσης τόνισε ο προϊστάμενος Τεχνικής Εκπαίδευσης της Α΄ Αθήνας κ. Γιώργος Μακρής, σε σύντομο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά της Δημοτικής Αρχής του Βύρωνα στην υλοποίηση του έργου αυτού.

Τη θεμελίωση του έργου ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού κ.κ Δανιήλ.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι: Γ. Ανδρίτσος, Κ. Ζούμπος, Κ.Καλημέρης, Ε. Παπαγεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μ. Αδαμοπούλου, Ζ. Γράψα, Α. Καπάνταης, Β. Μακράκης, Σ. Χρυσός, Δ. Σάρολας, η Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας Αικ. Αδαμοπούλου, εκπρόσωποι: της εκπαιδευτικής κοινότητας, φορέων και σωματείων της πόλης και πλήθος κόσμου.      

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα