29 Σεπτεμβρίου 2006

Ένα νέο έργο ουσίας παραδόθηκε στους κατοίκους του Αγ. Αρτεμίου (29/09/06)

«Μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής μας αρχής, άλλο ένα έργο ουσίας, παραδίδεται στους πολίτες του Αγίου Αρτεμίου, που επιτέλους αποκτούν τον  δικό τους Παιδικό Σταθμό , και μια νέα παιδική χαρά»,τόνισε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς παραδίδοντας το έργο στους κατοίκους της περιοχής.


Κατά την διάρκεια των εγκαινίων

«Ο Δήμος μας – πρόσθεσε- αποκτά μετά από 82 χρόνια ιστορίας τον 1ο ιδιόκτητο Παιδικό Σταθμό δυναμικότητας 35 νηπίων. Είναι ένα έργο που δίνει ανάσα σε πολλές εργαζόμενες μητέρες στην περιοχή του Αγ. Αρτεμίου, αλλά και σε ολόκληρο το Βύρωνα. Γιατί στο Βύρωνα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι στηρίζουμε την οικογένεια. Στηρίζουμε έμπρακτα την εργαζόμενη μητέρα και τον εργαζόμενο πατέρα».


Γενική άποψη της Παιδικής Χαράς

Αναφερόμενος στο έργο που έγινε στους παιδικούς σταθμούς στα τέσσερα χρόνια ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «σε συνεργασία με τους εργαζόμενους βελτιώσαμε σημαντικά τις υποδομές, τους ενισχύσαμε σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδρύσαμε ένα ακόμη νέο στην Ανάληψη, εφαρμόσαμε για πρώτη φορά το τεστ σχολικής ετοιμότητας για την πρόληψη μαθησιακών δυσκολιών. Επίσης, μειώσαμε τα τροφεία στις χαμηλές  εισοδηματικές κατηγορίες εργαζόμενων γονέων, αποδεικνύοντας και σε αυτή την περίπτωση ότι η κοινωνική πολιτική , η μέριμνα για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας δεν αποτελεί προεκλογικό τσιτάτο, αλλά ξεκάθαρη προτεραιότητά μας».


Πανοραμική άποψη του Νέου Ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που η Δημοτική Αρχή υλοποίησε σε ποσοστό 82% από αυτά που είχε δεσμευτεί προεκλογικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γειτονιά της Νεράιδας για την οποία είπε ότι «έγιναν πολλά σημαντικά, αλλά δεσμευόμαστε για μια σειρά παρεμβάσεων και έργων που έχει ανάγκη η γειτονιά, και τα οποία θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο χρόνο της νέας προσπάθειας μας».


Με τους εργαζομένους του Παιδικού Σταθμού

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα