Κοντά στους Ευρυτάνες ο Δήμος Βύρωνα (11/10/06)

Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς έκανε πραγματικότητα το όνειρο για την απόκτηση στέγης της   Αδελφότητας  Ευρυτάνων  με την  παραχώρηση   των  κλειδιών,  μια εκ των  τεσσάρων αιθουσών  της Πλατείας Καρέα.

Κατά τον αγιασμό   και τα εγκαίνια  που τέλεσε η αδελφότητα, απένειμε στον  Ν. Χαρδαλιά τιμητική πλακέτα  σε αναγνώριση της  πράξης του αλλά και της πολύπλευρης προσφοράς του .

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας  Κώστας Φούκας, του  εξέφρασε   την ευγνωμοσύνη  της Αδελφότητας  για  την ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος «το οποίο  δεν ζήτησαν   γιατί δεν ήλπιζαν», όπως είπε, «να υλοποιηθεί». Εξήρε την πρωτοβουλία του Ν. Χαρδαλιά αλλά και την ευαισθησία του για την δυνατότητα της περαιτέρω συσπείρωσης και   συνέχισης του πολύπλευρου έργου των Ευρυτανών της πρωτεύουσας. Με αναφορές στην  εξ Ευρυτανίας, καταγωγή  του δημάρχου, υπογράμμισε ότι «όποιος τιμά τις ρίζες του, φέρνει μαζί του και τιμά τις αξεπέραστες  αρχές και αξίες των προγόνων του, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η εποχή μας».   

Χαρακτήρισε χάρισμα του δημάρχου την σωστή αξιολόγηση και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων  της πόλης, τονίζοντας ότι η θητεία του «γράφει ιστορία». Ως Βυρωνιώτης ο ίδιος, αλλά και δεκάδες άλλοι εκ των παρισταμένων Ευρυτάνων υπογράμμισε την πολλαπλότητα και ποικιλία των έργων που γίνονται στην πόλη, με έμφαση  στις αναπλάσεις , πεζοδρομίσεις, δενδροφυτεύσεις στη δημιουργία παιδικών χαρών, σταθμών, σχολικών αιθουσών, γυμναστηρίων κ.λ.π. 

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στους Βυρωνιώτες Ευρυτάνες  ο κ Φούκας  πρότεινε την ανεπιφύλακτη στήριξη του Ν. Χαρδαλιά στην μάχη των εκλογών προκειμένου «για το καλό όλων μας,  να συνεχιστεί η εξέλιξη και η αναβάθμιση του Βύρωνα».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα