Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο Βύρωνα

Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο Βύρωνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης που διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου στην πλατεία Αγίου Λαζάρου στο Βύρωνα, με στόχο την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ανακοπής.
 
Στο πλαίσιο της Ημέρας Ανοιχτής Εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με τον τίτλο «Με την ψυχή στο στόμα. Με την καρδιά στα χέρια», οι πολίτες του Βύρωνα είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδεύτηκαν από 40 εθελοντές της E.E.E.Π.Φ και της APLS στη βασική υποστήριξη της ζωής και στην απινίδωση σε ενήλικες, καθώς και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση οι συνδημότες μας έκαναν και πρακτική εξάσκηση χρησιμοποιώντας κούκλες προσομοίωσης.
 
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ (ΔΔΥ) και ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ), την APLS (Advanced Paediatric Life Support) και τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».
 
Το "παρών" στο χώρο της εκπαίδευσης έδωσαν ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βύρωνα και συντονιστής του προγράμματος Χρίστος Γώγος, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βύρωνα Ιουλία Κιούπη, ο διευθυντής του ΔΔΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, η παιδίατρος και συνεργάτης του ΔΔΥ Ελένη Δουλιανάκη, ο πρόεδρος της APLS Αρσένιος Γεωργιάδης και ο εκπρόσωπος της ΕΕΕΠΦ Αναστάσιος Σφέτσιος.
 
 
Από αριστερά ο Πρόεδρος της APLS Αρσένιος Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος της ΕΕΕΠΦ Αναστάσιος Σφέτσιος, η παιδίατρος και συνεργάτης του ΔΔΥ Ελένη Δουλιανάκη, η Αντιδήμαρχος Βύρωνα Ιουλία Κιούπη, ο Αντιδήμαρχος Βύρωνα Χρίστος Γώγος και ο Διευθυντής του ΔΔΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος μαζί με τους εθελοντές εκπαιδευτές από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) και την APLS
Από αριστερά οι Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Ελένη Δουλιανάκη, Χριστίνα Ρέντα, εκπρόσωπος του ΔΔΥ, και Χρίστος Γώγος παρακολουθούν την εκπαίδευση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης
Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλία Κιούπη
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα