Προχωράνε τα έργα στο Δήμο μας

Προχωράνε τα έργα στο Δήμο μας

Παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα και τις συνεχείς περικοπές των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ από το κράτος, σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερα σημαντικά έργα για την πόλη μας. 

Τα εργοτάξια του Κλειστού Κολυμβητηρίου, του Γυμνασίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρέα, του «Σταθοπούλειου» Πολιτιστικού Πολυκέντρου και του Παιδικού Σταθμού στην Παύλου Μελά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των έργων από τους επιβλέποντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το Κλειστό Κολυμβητήριο της πόλης μας -επί των οδών Ανθ. Γαζή και Αρχ. Χρυσοστόμου- κατασκευάζεται σύμφωνα με τις αρχές και τις απαιτήσεις του βιοκλιματικού σχεδιασμού, σεβόμενο όλες τις σχετικές διατάξεις (πολεοδομικές, περιβαλλοντικές κ.ο.κ.). Το Κολυμβητήριο, χωρητικότητας 202 θεατών, πρόκειται να έχει μία 33άρα πισίνα καθώς και δεύτερη πισίνα εκμάθησης, ενώ μέσω της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου ενοποιείται με το παράπλευρο Κλειστό Γυμναστήριο.  Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχισή του από πλευράς ροής χρημάτων γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

«Κόσμημα» για την πόλη μας αποτελεί το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Καρέα και το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο. Το νέο σχολείο του Καρέα αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας και φυσικοχημείας, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων. Το παρακείμενο Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο είναι χωρητικότητας 320 θεατών, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ ενώ είναι προσβάσιμο και για ΑΜΕΑ. Το έργο είναι βιοκλιματικό, με χαμηλότερες ενεργειακές ανάγκες σε σχέση με ένα συμβατικό κτήριο, ενώ κάνει χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ηλιακής ενέργειας και ανακύκλωση βρόχινου νερού.

Το πολιτιστικό πολυκέντρο «Σταθοπούλειο» βρίσκεται στη συμβολή της οδού Ιονίων Νήσων με τη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Κατεχάκη) και έχει συνολικό εμβαδόν 235τ.μ. Μετά την ολοκλήρωσή του, το «Σταθοπούλειο» πρόκειται να φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις και διαλέξεις, το εργαστήρι κεραμικής αλλά και ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Το πολυκέντρο έχει άμεση πρόσβαση για ΑΜΕΑ, ενώ έμφαση δίνεται και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου και την ανάδειξη των υπαίθριων καθιστικών.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός (λεωφόρος Αγ. Ιωάννη Καρέα και Παύλου Μελά), με συνολικό εμβαδό 204τ.μ., αποτελείται από δύο τμήματα νηπίων και ένα τμήμα βρεφών, ενώ στον αύλειο χώρο του ενσωματώνεται Παιδική Χαρά με νέα όργανα και εκτεταμένη διάστρωση ελαστικού τάπητα ασφαλείας. Ο Παιδικός Σταθμός είναι πλήρως προσβάσιμος σε ΑΜΕΑ και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών που πρόκειται να φιλοξενήσει και γίνεται προσπάθεια για να εγκριθούν οι αναγκαίες προσλήψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να λειτουργήσει μέσα στη νέα σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά με τα έργα: «Στις δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες και στη λογική των παράλογων περικοπών των επιχορηγήσεων στους ΟΤΑ από το κράτος, η Δημοτική μας Αρχή συνεχίζει να απαντά με έργα ουσίας προς όφελος των πολιτών. Οι Κασσάνδρες και οι γνωστοί-άγνωστοι “αναλυτές” βιάζονται στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν την τεράστια δουλειά που γίνεται σε μία δύσκολη και μεταβατική περίοδο για το Δήμο μας. Ας όψονται... Συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα για την πόλη μας».

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων Κωνσταντίνος Ζούμπος με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Σταθοπούλειο Πολιτιστικό Πολυκέντρο
Ο Δήμαρχος Βϋρωνα Νίκος Χαρδαλιάς με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο νέο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρέα
Ο Δήμαρχος Βύρωνα επιθεωρεί τα έργα για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρεά
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων, Κωνσταντίνος Ζούμπος, με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας στο εργοτάξιο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Βύρωνα
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων Κωνσταντίνος Ζούμπος στην Παιδική Χαρά του Παιδικού Σταθμού στην Παύλου Μελά
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα