Συνεχείς οι παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου μας για το Κέντρο Υγείας

Συνεχείς οι παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου μας για το Κέντρο Υγείας

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δημάρχου και του Δήμου μας για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της πόλης μας. Μετά από τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην αποστολή προσωπικής επιστολής στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου όχι μόνο να τον ενημερώσει για το σημαντικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, αλλά και να ζητήσει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. (Για την επιστολή κλικ εδώ)

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου, αντιπροσωπεία του συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με τον αναπληρωτή Διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου -στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το Κέντρο Υγείας- κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Βύρωνα Μπάμπης Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστος Γώγος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων και Αναπληρωτής Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζούμπος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δημήτρης Σάρολας και η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Βασιλοπούλου ενημέρωσαν τον αναπληρωτή Διοικητή για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας, μετά τη λήξη των συμβάσεων 4 επικουρικών ιατρών γενικής ιατρικής που υπηρετούσαν σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, επέστησαν την προσοχή στο θέμα των εφημεριών και πρότειναν οι παθολογικές κλινικές του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» να στείλουν ειδικευμένους ιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες του Αυγούστου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύτηκε τόσο για την πρόσληψη των αναγκαίων επικουρικών ιατρών όσο και για την κατάρτιση προγράμματος εφημεριών από ειδικευμένους γιατρούς του Κέντρου Υγείας και του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» για την κάλυψη των εφημεριών του Κέντρου.
 
Ενόψει της κινητικότητας επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας Χρίστος Γώγος, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, συναντήθηκε σήμερα 29 Ιουλίου με την Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) κ. Κατερίνα Αποστόλου. Η κ. Αποστόλου, δείχνοντας το ενδιαφέρον της, προχώρησε άμεσα στην έκδοση σχετικού εγγράφου-απόφασης ρυθμίζοντας το θέμα των εφημεριών ειδικευμένων ιατρών (παθολόγων ή γενικών ιατρών) για το μήνα Αύγουστο, αποδεικνύοντας έτσι και τη βούληση της 1ης ΔΥΠΕ, μέσω του Διοικητή της κ. ¶ρη Μουσιώνη και της ίδιας της Υποδιοικήτριας, να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων δήμων. Θετική, επίσης, ήταν η ανταπόκριση της κ. Αποστόλου και στην πρόταση του Δήμου για απόσπαση ενδιαφερομένων παθολόγων ή γενικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας.
 
Τέλος, σε σχετική απαντητική επιστολή του προς το Δήμαρχο, ο Διοικητής του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» διαβεβαιώνει ότι η άμεση πρόσληψη 3 επικουρικών Ιατρών Γενικής Ιατρικής βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και ότι έχει ήδη καταρτιστεί πρόγραμμα εφημεριών ειδικευμένων γιατρών για την κάλυψη των εφημεριών του Κέντρου Υγείας μέχρι τις 31 Αυγούστου. (Κλικ εδώ για το έγγραφο) 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα