Έξι τόνοι σκουπίδια απομακρύνθηκαν από τον Υμηττό

Έξι τόνοι σκουπίδια απομακρύνθηκαν από τον Υμηττό

Έξι τόνους σκουπίδια μάζεψαν και απομάκρυναν από τον Υμηττό εθελοντές, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σωματεία και ευαισθητοποιημένοι πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκστρατεία καθαρισμού του δάσους την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βύρωνα, ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το Σάββατο 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καθαρίζουμε την Ελλάδα».
 
Πολίτες κάθε ηλικίας, από 5 έως 85 ετών, εθελοντές του Δήμου Βύρωνα και εθελοντικές ομάδες όμορων Δήμων συμμετείχαν στην πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Ο καθαρισμός έγινε παράλληλα της λεωφόρου Κατεχάκη, στο πυροφυλάκειο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Βύρωνα, στην είσοδο για το στρατόπεδο Σακέτα.
 
Μικροί και μεγάλοι συγκέντρωσαν σε σακούλες τα σκουπίδια από πλαστικά, μπάζα και χαρτιά μέχρι παλιά σίδερα, ελαστικά και ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, οικοσυσκευές κ.ά) και γέμισαν δύο απορριμματοφόρα του Δήμου Βύρωνα.
 
Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε Σάββατο από τις 4 Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, στην Αθήνα και σε 28 ακόμα πόλεις.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα