Στη δημοσιότητα όλες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των αιρετών του Δήμου μας

Στη δημοσιότητα όλες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των αιρετών του Δήμου μας

Τη δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που κατατίθενται στον ¶ρειο Πάγο, προβλέπει ο «Καλλικράτης» για το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κάθε δήμου. Οι δηλώσεις του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων έχουν ήδη δημοσιευθεί από 1ης Ιουλίου 2011 στο http://www.dimosbyrona.gov.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=5   και www.dimosbyrona.gov.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=6.
  
Από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, προκύπτει ότι κατέχει 1 κατάστημα (43τ.μ.) από γονική παροχή (από τον πατέρα του) επί της οδού Πρόκλου στο Παγκράτι, καθώς και ένα γραφείο (12τ.μ.) στην ίδια οδό, επίσης από γονική παροχή, στο οποίο κατέχει μόνο την ψιλή κυριότητα. Επίσης, κατέχει εξ ημισίας με την πρώην σύζυγό του ένα διαμέρισμα (152,99τ.μ.) επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο αποκτήθηκε με δάνειο. Επιπλέον, κατέχει ένα επιβατηγό (Ι.Χ.) αυτοκίνητο KIA MOTORS 2700κ.ε., ενώ το σύνολο των καταθέσεών του σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανέρχεται σε 19.807,58 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος Βύρωνα υποβάλλει για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη δήλωσή του στον ¶ρειο Πάγο.
 
Σχετικά με τα σύμβολα που εμφανίζονται στις δηλώσεις και προς διευκόλυνση ανάγνωσής τους, σημειώνονται τα εξής:
  1. Στη στήλη «Κωδικός Υπόχρεου» το 0 αντιστοιχεί στον υπόχρεο (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, μέλη Επιτροπών), το 1 στον/στην σύζυγο και το 2 στα ανήλικα παιδιά.
  2. Στη στήλη 6 («Είδος ακινήτου») του πίνακα «Α1.2 Ακίνητα καθώς και εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά» το 1 αντιστοιχεί σε διαμέρισμα, το 2 σε αγροτεμάχιο, το 3 σε οικόπεδο, το 4 σε βοσκότοπο, το 5 σε βιομηχανοστάσιο, το 6 σε οικία, το 7 σε δασική έκταση, το 8 σε αποθήκη, το 9 σε πάρκινγκ, το 10 σε κατάστημα και το 11 σε γραφείο.
  3. Στη στήλη 10 («Εμπράγματο δικαίωμα») του ίδιου πίνακα το 1 αντιστοιχεί σε πλήρη κυριότητα, το 2 σε ποσοστό εξ αδιαιρέτου, το 3 σε ψιλή κυριότητα, το 4 σε επικαρπία και το 5 σε άλλες περιπτώσεις.
  4. Στη στήλη 14 («Προέλευση Χρημάτων») στον ίδιο πίνακα το 1 αντιστοιχεί στα εισοδήματα έτους, το 2 σε πώληση περιουσιακού στοιχείου, το 3 σε εισοδήματα προηγούμενων ετών, το 4 σε δωρεά, το 5 σε δάνειο και το 6 σε γονική παροχή.
  5. Στον πίνακα Α1.5 «Πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα, καθώς και κάθε χρήσης οχήματα» στη στήλη 3 «Είδος οχήματος» το 1 αντιστοιχεί σε επιβατηγό αυτοκίνητο (Ι.Χ), το 2 σε φορτηγό, το 3 σε μοτοσυκλέτα, το 4 σε μοτοποδήλατο, το 5 σε σκάφος αναψυχής, το 6 σε ιστιοφόρο, το 7 σε βάρκα, το 8 σε ελικόπτερο και το 9 σε αεροπλάνο.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπως αυτές δόθηκαν από τον ¶ρειο Πάγο, κάνοντας κλικ εδώ.
 
Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες (σε μορφή pdf) οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων για το Δήμο Βύρωνα. Για να τις δείτε κάντε κλικ πάνω στο αντίστοιχο όνομα.  
 
Νίκος Χαρδαλιάς Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Ζούμπος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων
Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Μπέττυ Μπαστέα Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων
Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Αντώνης Μηλάς Αντιδήμαρχος Πόλης και Εξυπηρέτησης Πολιτών
Μίλτος Μπαντής Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Γιώργος Ανδρίτσος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Πηνελόπη Δάφνη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού (Ιανουάριος-Ιούνιος 2011)
Ηλίας Βαλμάς Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Φίλιππος Καρατζάς Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Παναγιώτης Κόνσουλας Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Βαγγέλης Μακράκης Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Λευτέρης Τριανταφύλλου Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Αγνή Σμπόνια Αναπληρωματικό μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Σωτηρούλα Υφαντή Αναπληρωματικό μέλος Οικονομικής Επιτροπής
Πολύκαρπος Αντωνίου Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Αντώνης Καπάνταης Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Μάρω Αδαμοπούλου Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Γιώργος Κριατσιώτης Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Μενέλαος Ρεϊζίδης Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Αλέξης Σωτηρόπουλος Μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Ελένη Γερασιμίδου Αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Ισαβέλλα Δάρρα Αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα