Στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας οι μαθητές της πόλης μας! <br>Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ΥΠΗΔ και Δήμου Βύρωνα - Στη διάθεση των σχολείων τα εργαστήρια της Μονάδας!</br>

Στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας οι μαθητές της πόλης μας!
Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ΥΠΗΔ και Δήμου Βύρωνα - Στη διάθεση των σχολείων τα εργαστήρια της Μονάδας!

Την ευκαιρία να επισκεφτούν και να κάνουν πειράματα στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στο στρατόπεδο Σακέτα στον Βύρωνα, θα έχουν οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Βύρωνα.
 
Τα Εργαστήρια Διακριβώσεων της ΥΠΗΔ είναι εξοπλισμένα με μεγάλο αριθμό πρότυπων συσκευών μέτρησης όλων των μεγεθών της Φυσικής (π.χ. τάση, ένταση, ισχύ, συχνότητα, μήκος, ευθύτητα, επιπεδότητα, γωνία, θερμοκρασία, δύναμη, μάζα, πίεση). Η υπάρχουσα τεχνογνωσία του προσωπικού των εργαστηρίων και ο υφιστάμενος εξοπλισμός μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία, αλλά και έναυσμα για τη βελτίωση των γνώσεων των μαθητών, και τη συνεχή επιμόρφωσή τους.
 
Με την ευκαιρία του εορτασμού των «100 χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας», μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Υπηρεσίας Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ), Σμηνάρχου (ΜΗ) Μιχάλη Κόνταρη, και σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των διευθυντών και των εκπροσώπων των φυσικών και χημικών όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Βύρωνα στο πρότυπο εργαστήριο της Μονάδας, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου. Το «παρών» στη συνάντηση καθηγητών και επιστημονικού προσωπικού της Μονάδας, έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου-Παναγιωτοπούλου και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλία Κιούπη, η οποία είναι και υπεύθυνη για το συντονισμό της ενέργειας.
 
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις ακρίβειες των οργάνων και τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν προς τον τομέα αυτό, αλλά και για το ότι γνωρίσαμε τα εργαστήρια της ΥΠΗΔ, που πραγματοποιούν αυτές τις μετρήσεις» τόνισε ο καθηγητής Φυσικής και υπεύθυνος εργαστηρίου στο 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα, Γιάννης Αρμάγος. Παράλληλα, ευχαρίστησε εκ των προτέρων τη μονάδα για τη δυνατότητα που δίνει στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τις διεργασίες αυτές.
                                                                                                                   
Ιδιαίτερα χρήσιμη χαρακτήρισε την επίσκεψη στο Πειραματικό Εργαστήριο του Κέντρου Διακρίβωσης η καθηγήτρια Φυσικής του 1ου – 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Βύρωνα, Διδώ Παπαδοπούλου, επισημαίνοντας: «Μάθαμε και είδαμε ενδιαφέροντα πειράματα. Ήταν ό, τι καλύτερο μπορούσαμε να δούμε και να μεταδώσουμε στα παιδιά μας».
 
«Είδαμε πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, που ομολογουμένως δεν τα περιμέναμε να υπάρχουν στο Βύρωνα», τόνισε η εκπρόσωπος του 4ου Λυκείου Βύρωνα Αφροδίτη Μοίρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «κάποια παιδιά θα επηρεαστούν θετικά για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και για τις επιδόσεις τους βλέποντας το Εργαστήριο».
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης προγραμματίστηκαν οι επισκέψεις των σχολείων, κατά τμήματα, για το μήνα Νοέμβριο. Το ακριβές πρόγραμμα και το περιεχόμενο των επισκέψεων των μαθητών θα ορίζεται κατά περίπτωση από τους αρμόδιους καθηγητές.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ