Επιτυχής η πρώτη ποδηλατοβόλτα από την Καισαριανή, στο Βύρωνα και την Ηλιούπολη

Επιτυχής η πρώτη ποδηλατοβόλτα από την Καισαριανή, στο Βύρωνα και την Ηλιούπολη

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων, ολοκληρώθηκε η πρώτη διαδημοτική ποδηλατοβόλτα που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου οι Δήμοι Καισαριανής, Βύρωνα και Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ειδική Γραμματεία Διατροφής & ¶θλησης).
 
Από νωρίς το πρωί, πολίτες των τριών Δήμων αλλά και από άλλες περιοχές πήραν τα ποδήλατά τους και συναντήθηκαν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στην Καισαριανή όπου και ήταν το σημείο εκκίνησης. Στη συνέχεια διέσχισαν τον Βύρωνα και διανύοντας συνολικά μια διαδρομή 8 χιλ. κατέληξαν στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη.
 
Οι ποδηλάτες, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς που συμμετείχε με το ποδήλατό του, έκαναν μια μικρή στάση στην πλατεία Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο του Βύρωνα, για λίγο νερό και ξανάρχισαν τις... ορθοπεταλιές τους.
 
Οι τρεις Δήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Καμπάκας (Καισαριανής), Νίκος Χαρδαλιάς (Βύρωνα) και Βασίλης Βαλασόπουλος (Ηλιούπολης) και ο Ειδικός Γραμματέας ¶θλησης και Διατροφής Κώστας Παταβούκας συνεχάρησαν του πολίτες για τη συμμετοχή τους και έδωσαν την υπόσχεση ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς πρόθεση όλων είναι να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Στα σημαντικά οφέλη της άσκησης και της διατροφής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσα από τη συνεργασία οι τρεις όμοροι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε πολλές κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.
 
Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας, στην Ηλιούπολη, πραγματοποιήθηκε κλήρωση 12 ποδηλάτων –τέσσσερα για κάθε Δήμο- ενώ δεν έλειψαν οι εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
 
Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Το ποδήλατο στη ζωή μας» που αποσκοπεί στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου το ποδήλατο να ενταχθεί ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητά τους.
 
 
 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα