«Όχι» στο χαράτσι της ΔΕΗ από το Δήμο Βύρωνα - Στο πλευρό όσων αδυνατούν να πληρώσουν!

«Όχι» στο χαράτσι της ΔΕΗ από το Δήμο Βύρωνα - Στο πλευρό όσων αδυνατούν να πληρώσουν!

Πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς κατά του τέλους ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βύρωνα σε συνεργασία με το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν σε κατάθεση εξωδίκων και υπομνήματα στον Εισαγγελέα, τονίζοντας την αδικία της διακοπής του ρεύματος σε αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να το πληρώσουν αλλά και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Η εν λόγω κίνηση αφορά σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
 
Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό και όσων απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο τέλος (μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, τετραπληγικοί) και ετοιμάζει σχετική προσφυγή για την καταχρηστικότητα της διάταξης που αναγκάζει την εν λόγω κατηγορία πολιτών να προκαταβάλει τα χρήματα και έπειτα να αναμένει την επιστροφή τους! Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Δεν είναι δυνατό να αναγκάζονται οι μακροχρόνια άνεργοι να πληρώσουν το τέλος και μετά να προσφεύγουν στην αρμόδια ΔΟΥ για να τους επιστραφούν τα χρήματα, όταν την ίδια στιγμή δεν είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες τους».
 
Τέλος, ο Δήμος Βύρωνα σκοπεύει να παρασταθεί και στην εκδίκαση της προσφυγής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά της νομιμότητας και συνταγματικότητας του συγκεκριμένου μέτρου, που έχει οριστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.
 
«Το συγκεκριμένο τέλος έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά φοροεισπρακτικών μέτρων, εν μέσω μάλιστα μίας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου για το σύνολο των πολιτών. Κατανοώντας το πρόβλημα, είμαστε δίπλα στους συνδημότες μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να βρεθεί μία ουσιαστική λύση. Η προτροπή στη μη πληρωμή, δεν είναι υπεύθυνη επιλογή καθώς οι πολίτες δεν καλύπτονται νομικά. Σκοπεύουμε όμως να κινηθούμε νομικά, στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου, για να επιτύχουμε την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου, ενώ παράλληλα θα προσφύγουμε και κατά των σημείων του νόμου που πλήττουν ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες των συνδημοτών μας, οι οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά» δήλωσε σχετικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Οι σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα πριν λίγο από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου, και θα τεθούν προς οριστική ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ