Υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Recycling Projects»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Βύρωνα ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Recycling Projects»

Την πρωτοβουλία του MediterraneanCollege για τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «RecyclingProjects», αγκάλιασε ο Δήμος Βύρωνα, στηρίζοντας μια ακόμα δράση που αφορά στην ανακύκλωση.
 
Η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της ανοικτής δράσης για την ανακύκλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των νέων, στους οποίους απευθύνεται ανοικτή πρόσκληση για να καταθέσουν τις προτάσεις τους, χρησιμοποιώντας δημιουργικά, ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων και κατασκευών.
 
Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος νέοι ηλικίας 17-22 ετών, με ατομικά έργα και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε κατασκευές και γενικότερα καλλιτεχνικές δημιουργίες (2d ή 3d), οι οποίες θα περιλαμβάνουν ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι πέντε μήνες και τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 30 Απριλίου 2012. Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, θα κατατεθούν αρχικά σε ψηφιακή μορφή (φωτογραφία) και εν συνεχεία στη φυσική τους μορφή. Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο LectureHall του Mediterranean College. Τα έργα των συμμετεχόντων θα αξιολογηθούν από πενταμελή κριτική επιτροπή, ενώ η τελετή απονομής των βραβεύσεων, στην οποία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2012.
 
Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν υποτροφίες αξίας 9.000 ευρώ που προσφέρει η Σχολή Μηχανικών του MediterraneanCollege, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι. Τιμητικοί έπαινοι και αναμνηστικές πλακέτες θα απονεμηθούν επίσης στους εκπροσώπους φορέων, δήμων και οργανισμών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία καθώς και στους εκπαιδευτικούς που θα μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα στους μαθητές τους.
 
Χρήσιμες πληροφορίες
 
Τα έργα και οι δημιουργίες των συμμετεχόντων, σε δυσδιάστατη ή τρισδιάστατη μορφή, μπορούν να περιλαμβάνουν ή να αποτελούνται από όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως: χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικό, ξύλο, ύφασμα, ειδικά απορρίμματα π.χ. μπαταρίες, ελαστικό, κινητά τηλέφωνα, συσκευασίες και πολλά άλλα.
 
Η προσέγγιση του θέματος είναι ελεύθερη, καθώς και το ύφος ή η τεχνοτροπία και μπορεί να πηγάζει από τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων, τη δημιουργία χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων, κ.α.
 
Τα έργα και οι κατασκευές δε θα πρέπει να ξεπερνούν τις διαστάσεις 50Χ70 maximum (2d), ή 50Χ50Χ50 maximum (3d).
 
Η ηλεκτρονική κατάθεση των έργων (φωτογραφία) θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση   recyclingprojects@medcollege.edu.gr, ενώ η κατάθεσή τους στη φυσική τους μορφή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου στην Αθήνα (Πατησίων 107 και Πελλήνης 8) ή στη Θεσσαλονίκη (Βαλαωρίτου 9).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Κολεγίου www.medcollege.edu.gr  ή στο τηλέφωνο 210 - 8899600.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρωγός στη συγκεκριμένη εκδήλωση, εκτός από τον Δήμο Βύρωνα, είναι και η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Εξάλλου, η πρωτοβουλία του Mediterranean College, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολεγίου και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη ειδικευμένων φορέων, δήμων της χώρας και άλλων εκπαιδευτικών οργανισμών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
 
 
 
 
 
 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα