Μαζική συμμετοχή στην Ημερίδα «Πράσινη Πόλη – Green City» του Δήμου Βύρωνα

Μαζική συμμετοχή στην Ημερίδα «Πράσινη Πόλη – Green City» του Δήμου Βύρωνα

Την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τις ήπιες μορφές ενέργειας, την ανακύκλωση, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών πράσινης ανάπτυξης και βιοκλιματικής κατοικίας, είχε ως στόχο η ημερίδα με θέμα «Πράσινη Πόλη - Green City» που πραγματοποίησαν στις 28 Νοεμβρίου ο Δήμος Βύρωνα και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
 
Μαθητές και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης αλλά και πλήθος πολιτών παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν από ειδικούς για τα οφέλη που προκύπτουν από το βιοκλιματικό σχεδιασμό αλλά και την επίδραση της ακτινοβολίας στο περιβάλλον.
 
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «αποτελεί μόνο την αρχή για ένα σύνολο ενεργειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Βύρωνα αλλά και μια γενικότερη συζήτηση για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα». Ο Δήμαρχος Βύρωνα αναφέρθηκε στα «πράσινα» έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, όπως η δημιουργία της μεγαλύτερης Πράσινης Διαδρομής στην Ευρώπη, το βιοκλιματικό Γυμνάσιο και Γυμναστήριο στον Καρέα, καθώς και το βιοκλιματικού σχεδιασμού Κολυμβητήριο.
 
«Για το Δήμο Βύρωνα η πράσινη ανάπτυξη δε βασίζεται σε αποσπασματικές πολιτικές και προεκλογικά τσιτάτα, αλλά αποτελεί καθημερινό στοίχημα και αυτονόητη επιλογή για να παραδώσουμε ένα βιώσιμο πλανήτη στις επερχόμενες γενεές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πόλης.
 
Στη δυνατότητα που δίνουν οι τεχνολογίες για την καλύτερη κατανόηση όλων των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της πράσινης πολιτικής αλλά και την καλύτερη συνεργασία με τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.
 
Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας του Δήμου Βύρωνα Ιουλία Κιούπη, ενώ το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι του ΣΠΑΥ, της ΕΚΚΕ, οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και της Σιβιτανιδείου Σχολής, πανεπιστημιακοί, φυσικοί και χημικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα