Πρωτοπόρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά υλοποιεί ο Δήμος Βύρωνα - 32 εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την πόλη

Πρωτοπόρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά υλοποιεί ο Δήμος Βύρωνα - 32 εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την πόλη

Ξεκινά αύριο Σάββατο 14 Ιανουαρίου το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Βύρωνα. Το πρόγραμμα διάρκειας σχεδόν τριών μηνών, περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων για τους μικρούς Βυρωνιώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν και να μάθουν.
 
Αύριο το πρωί (11-12.30) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παράσταση με τον Καραγκιόζη, στο Δημοτικό Κινητογράφο "Νέα Ελβετία", ενώ στις 5 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα. Την Κυριακή, οι μικροί μας φίλοι έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράσταση με μαριονέτες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΙΕΚ.
 
Οι δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή,  περιλαμβάνουν θέατρο σκιών, μαριονέτες, προβολή ταινιών, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, αναζήτηση του χαμένου θησαυρού, βόλτα στο βουνό, θεατρικό παιχνίδι και πολλά ακόμα, ενώ η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
 
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς «Στις κρίσιμες περιόδους δύο πράγματα εξακολουθούν ν΄ ανθίζουν: ο πολιτισμός και η συλλογική δράση» και  τονίζει ότι στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας «είναι να αγκαλιάσει την κοινωνία και να στηρίξει την οικογένεια σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη -κοινωνικά και οικονομικά- περίοδο που ζούμε». Προσθέτει μάλιστα: «μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκουμε να δώσουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια, ώστε με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση του προγράμματος σημαντική είναι η συνεισφορά των εργαζομένων του Δήμου, των εθελοντών, των φορέων της πόλης μας, αλλά και ιδιωτών, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.
 
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων κάνοντας κλικ εδώ.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα