Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Βύρωνα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Βύρωνα

Το ενδιαφέρον των παιδιών και την αυξημένη συμμετοχή τους κέρδισε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που υλοποίησε ο Δήμος Βύρωνα. Για τρεις μήνες οι μικροί Βυρωνιώτες είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν δωρεάν με ποικίλες αθλητικές, περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, ενώ το Πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο με ένα μάθημα κηπουρικής και μια παράσταση Καραγκιόζη.
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος τα παιδιά συμμετείχαν σε δεκάδες εκδηλώσεις από χορό, ζωγραφική και θέατρο μέχρι κηπουρική, χειροτεχνίες αλλά και δράσεις με περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Παράλληλα, παρακολούθησαν προβολές αγαπημένων παιδικών ταινιών.
 
Το περασμένο Σάββατο, τα παιδιά έδωσαν χρώμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) φυτεύοντας λουλούδια, ενώ το απόγευμα  παρακολούθησαν την ταινία «Στρουμφάκια» στο 10ο Δημοτικό Σχολείο. Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή το πρωί, το Λαϊκό Θέατρο Σκιών του Στράτου Πασχαλίδη παρουσίασε την παράσταση «Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», μια διασκευή της ομώνυμης ελληνικής ταινίας, κλείνοντας το πρόγραμμα έτσι όπως ακριβώς ξεκίνησε.
 
Η πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα είχε ως στόχο να στηρίξει την οικογένεια και την τοπική κοινωνία στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, παρέχοντας στα παιδιά προσχολικής και σχολικής αγωγής τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους, ώστε με τον τρόπο αυτό να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να μάθουν καινούρια πράγματα έξω από το σχολικό περιβάλλον και να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους.
 
Η ανταπόκριση των παιδιών αλλά και η ένθερμη υποστήριξη των γονέων σε κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε, αποδεικνύει στην πράξη την ανάγκη για συλλογικές δράσεις.
 
Για την πρωτοβουλία αυτή αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου, τους εθελοντές, τους φορείς της πόλης και τους ιδιώτες που στήριξαν με κάθε τρόπο την υλοποίηση του Προγράμματος.  
 
 
 
 
7 Απριλίου: Οι μικροί κηπουροί βάζουν χρώμα στην πόλη
7 Απριλίου: Οι μικροί κηπουροί βάζουν χρώμα στην πόλη
7 Απριλίου: Οι μικροί κηπουροί βάζουν χρώμα στην πόλη
7 Απριλίου: Οι μικροί κηπουροί βάζουν χρώμα στην πόλη
8 Απριλίου: <i>Ο θησαυρός του μακαρίτη</i> με τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα