Διακρίθηκε το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και ο Δήμος μας στο Ecomobility

Διακρίθηκε το 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα και ο Δήμος μας στο Ecomobility

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 28 Απριλίου, το πρόγραμμα Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2011-2012, στο οποίο συμμετείχαν 38 σχολεία από ισάριθμους δήμους της χώρας μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν εντυπωσιακές εργασίες για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις τους.
 
Ο Δήμος Βύρωνα, που συμμετείχε για πρώτη φορά στο Ecomobility, διακρίθηκε για τη συνδιοργάνωση της εκστρατείας στην πόλη μας, καθώς ήταν ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους δήμους. Παράλληλα, η εργασία των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα στα 38 σχολεία που συμμετείχαν, και ήταν μέσα στις 6 καλύτερες στην υποκατηγορία θεατρικής έκφρασης.
 
Η χαρά των παιδιών για τις διακρίσεις που κέρδισαν ήταν πολύ μεγάλη, ενώ έζησαν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη, μέσα από την έρευνα, τη συζήτηση με τον Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά και την παρουσίαση της εργασίας τους.
 
Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου-Παναγιωτοπούλου που συνεχάρη τους μαθητές και τους επιβλέποντες καθηγητές Παναγιώτη Κοσμόπουλο και Αικατερίνη Λουλάκη, καθώς και τη διευθύντρια του 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα Ευφροσύνη Χαρδαβέλα, για την εξαιρετική προσπάθειά τους.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το έργο τους, τονίζοντας ότ πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, που αποδεικνύει ότι η μαθητική κοινότητα μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε επίπεδο κοινωνίας αν της δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα