Το Σάββατο συγκεντρώνουμε φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην πλατεία Αγ. Λαζάρου

Το Σάββατο συγκεντρώνουμε φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στην πλατεία Αγ. Λαζάρου

Με μήνυμα το «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία», ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμα πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Το Σάββατο 21 Ιουλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Λαζάρου, διοργανώνουμε συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού με στόχο να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.
 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΜΚΟ  «Αποστολή»,  –που ίδρυσαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής- και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Βύρωνα, Περιστερίου και Κηφισιάς.
 
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, ο Δήμος Βύρωνα καλεί όλους τους πολίτες που μπορούν, να φέρουν στο σημείο συλλογής όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δεν τα χρειάζονται, καθώς και παραφαρμακευτικό υλικό, όπως γάντια, γάζες, λευκοπλάστ, επιδέσμους, σύριγγες, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα για τις ανάγκες του Ιατρείου.
 
Μετά τη συλλογή, τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό θα μεταφερθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου και θα γίνει η διαλογή και η κατηγοριοποίησή τους. Σημειώνεται ότι η διασφάλιση των προσφερόμενων φαρμάκων μέσα από την επιλογή τους αλλά και από τη φύλαξή τους, είναι εγγυημένη δεδομένου ότι γίνεται από επιστημονικό προσωπικό ιατρών και φαρμακοποιών που συνεργάζεται ο Ι.Σ.Α. Παράλληλα, ενημερώνουμε τους πολίτες να φέρνουν φάρμακα καλώς συντηρημένα, διότι συνήθως, τα μισά κρίνονται ανασφαλή για την υγεία των πολιτών. Το πρόγραμμα στο Δήμο Βύρωνα επιβλέπεται από τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και γραμματέα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ιατρό Χρίστο Γώγο.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Σεβαστουπόλεως 113), Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους, ενώ για την εξέτασή τους πρέπει να προσκομίζουν: 1) ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, 2) βιβλιάριο υγείας το οποίο έχει λήξει και 3) κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.
 
 
 
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
Your Europe
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ