13 Φεβρουαρίου 2007

Παραδόθηκε η Νέα Πτέρυγα του 8ου Δημοτικού Σχολείου

Τελετή παράδοσης του νέου τριώροφου κτιρίου (προσθήκη στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα) πραγματοποιήθηκε το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου 2007, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, εκπροσώπων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και της Διεύθυνσης του Σχολείου.


Η νέα πτέρυγα του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στο Βύρωνα

Η παραλαβή έγινε από το Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου, Ιωάννη Κούκουνα, τη Διευθύντρια του 7ου Νηπιαγωγείου (το οποίο συστεγάζεται στο χώρο μαζί με το 6ο), Μαρία Ραπτάκη, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλο, Πηνελόπη Δάφνη, και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Χρ Μονιάκη (Πρόεδρο) και Γ. Γκορμπανώφ. Τον ΟΣΚ εκπροσώπησαν οι επιβλέποντες μηχανικοί Παναγιώτης Χρυσανθίδης και Δήμητρα Κοντιλίκα, καθώς και ο εκπρόσωπος της ανάδοχου εταιρείας «Κατσογιάννης – Καφίρης».

Σε ό,τι αφορά το έργο, πρόκειται για μια νέα πτέρυγα τριών ορόφων 560 τμ και πυλωτής, με πέντε αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους, συνολικού κόστους 768.740,00 ευρώ. Οι αίθουσες ευάερες και ευήλιες στέγασαν ήδη τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στο Δήμαρχο.


Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς και ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου,
Ιωαν. Κούκουνας, σε αίθουσα της νέας πτέρυγας.

Κατά την περιήγηση στους χώρους, χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά χρήσιμη η πρόβλεψη περίφραξης της πυλωτής για τις δραστηριότητες των παιδιών του νηπιαγωγείου, καθώς και ο ημι-υπαίθριος χώρος στον β΄ όροφο. Τέλος, με την ευκαιρία της αναδιάταξης των αιθουσών, όπως επισήμανε ο Διευθυντής του Σχολείου στο Δήμαρχο, «δόθηκε η δυνατότητα διαμόρφωσης μιας αίθουσας σε τραπεζαρία για τα παιδιά του ολοήμερου».

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα