Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας – Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας – Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης

Σε ισχύ έχει μπει το νέο πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας, το οποίο έχει ως στόχο τόσο την αποτελεσματικότερη αποκομιδή και τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη μας όσο και τη μείωση των εκπομπών ρύπων που παράγονται από τα απορριμματοφόρα. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, το πρόγραμμα προβλέπει τη μείωση τόσο του αριθμού των απορριμματοφόρων που κινούνται στην πόλη όσο και της απόστασης που διανύουν. Παράλληλα, διπλασιάζονται και οι στάσεις ανακύκλωσης στην πόλη μας, ώστε να μειωθεί περαιτέρω ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή.
 
Στο πλαίσιο των αλλαγών, η αποκομιδή γίνεται πλέον στις 6:00 το πρωί για το σύνολο της πόλης, ενώ υπάρχει ειδικό δρομολόγιο στις 2:00 το πρωί για τους κεντρικούς δρόμους. Τις Κυριακές έχουν δρομολογηθεί 5 δρομολόγια-πιλότοι για αποκομιδή απορριμμάτων από επιλεγμένα σημεία, ενώ κανονικά συνεχίζεται η αποκομιδή από εμπορικά σημεία το απόγευμα του Σαββάτου.
 
«Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν θετικά στο νέο πρόγραμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθώς και στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης, το οποίο έχουν στηρίξει από το ξεκίνημά του» δήλωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Η Υπηρεσία Καθαριότητας από την πλευρά της παρακαλεί τους πολίτες να μην κατεβάζουν απορρίμματα αμέσως μετά την αποκομιδή, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα