Αφιέρωμα στον Ρασούλη από το Δήμο Βύρωνα

«Ελπίδες μέσα στη φορμόλη και πολλαπλάσιοι οι καιροί, άλλαξε τόσο αυτή η πόλη, μα έμεινε ίδιο κάτι τί…». Όλα αυτά τα «ίδια» μέσα μας αλλά και στα τραγούδια, ψάξαμε και βρήκαμε ακούγοντας τους στίχους του Μανώλη Ρασούλη, με τις φωνές της Γεωργίας Γρηγοριάδου και του Κώστα Μάντζιου, ενώ στο πιάνο τους συνόδευε ο Γιώργος Αρσενίδης.

Η νύχτα της Δευτέρας βροχερή, αλλά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία», στο Βύρωνα, γεμάτη από κόσμο και χειροκροτήματα, γεμάτη από αισθήματα και συναισθήματα. Για τον άνθρωπο που άλλαξε τα μαθηματικά των διαπροσωπικών μας σχέσεων αφού «Ένα κι ένα κάνουν ένα», για τον ποιητή του «Όλα σε θυμίζουν», της «Ρωγμής του χρόνου», του «Αν πεθάνει μια αγάπη», του «Πότε Βούδας πότε Κούδας», του «Νιώσε με», της «Τρελής κι αδέσποτης», αλλά και χιλιάδων άλλων μαγικά δεμένων με τη ζωή μας στίχων, για το Μανώλη Ρασούλη, μίλησε ο Γιώργος Κοντογιάννης. Απών, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, λόγω αδιαθεσίας, αλλά πάντα εκεί μέσα από τη μουσική του.

Μπορεί να μη χορτάσαμε όλα τα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη που έχουμε αγαπήσει, ανοίξαμε όμως ένα μικρό παράθυρο στην προσωπικότητά του κι αυτό ήταν η αρχή.

Το επόμενο ραντεβού είναι στις 12/3, με το αφιέρωμα στον Κώστα Τριπολίτη.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα