Συνεργασία Ευγενιδείου Ιδρύματος με τον Δήμο Βύρωνα

Συνεργασία Ευγενιδείου Ιδρύματος με τον Δήμο Βύρωνα

Το Ευγενίδειο Ίδρυμα επισκέφθηκαν χθες οι μαθητές των 1ου, 2ου, 13ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, εγκαινιάζοντας τις επισκέψεις των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας στο Ευγενίδειο Ίδρυμα που πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της Διεύθυνσης του Πλανηταρίου.
 
Στη χθεσινή επίσκεψή τους, οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας αλλά και στη βιβλιοθήκη του Ευγενιδείου και παρακολούθησαν τη δίωρη προβολή του Πλανηταρίου «Η μεγάλη περιπέτεια».
 
Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ιουλίας Κιούπη, τα προγράμματα του νεανικού τμήματος της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος (ιστορία της γραφής, ιστορική διαδρομή βιβλιοδεσίας, εικονογράφηση βιβλίου με ηλεκτρονικό υπολογιστή), τα οποία απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και τα σεμινάρια πληροφορικής για ενήλικες (βασικές γνώσεις υπολογιστών για άτομα άνω των 40 ετών, βασικές γνώσεις πληροφορικής για γονείς μαθητών Δημοτικού, χρήση υπολογιστή στην 3η ηλικία), τα οποία μπορούν να οργανωθούν δωρεάν για τους δημότες του Βύρωνα μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 210 9469647 (κυρία Χαρά Πρίντεζη). Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα σεμινάρια πληροφορικής, μετά την ολοκλήρωση 15 ωρών εκπαίδευσης, χορηγείται πιστοποιητικό ECDL equalskills.
 
Επιπλέον, η συνεργασία των σχολείων με το Ίδρυμα μπορεί να επεκταθεί τόσο στο δανεισμό υλικού από τη βιβλιοθήκη, όσο και στη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές ημερίδες που οργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα