Οι μαθητές γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή

Οι μαθητές γνωρίζουν τη μεσογειακή διατροφή

«Μεσογειακή διατροφή και υγεία» ήταν το θέμα της ημερίδας που παρακολούθησαν χθες οι μαθητές του 1ου Λυκείου Βύρωνα και θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία της πόλης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για την παιδική παχυσαρκία και την αντιμετώπισή της, αλλά και την επίδραση των χημικών συστατικών των τροφών στην υγεία μας.
 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, Διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας του NYC και πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ο οποίος ανέλυσε τα συστατικά των τροφών και τις επιδράσεις τους στην υγεία, με έμφαση τα Ε, τις μεταλλαγμένες τροφές και τα βιολογικά προϊόντα, τους μύθους που τα περιβάλλουν και την πραγματικότητα.
 
Η Βίκυ Ιγγλέση, Διευθύντρια του Ιδρύματος «Μανιτάκειον», ανέλυσε την ιστορική διαδρομή της ελληνικής (μεσογειακής) διατροφής ως άλλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας.
 
Στην αγωγή υγείας στα σχολεία αναφέρθηκε, στη δική του εισήγηση, ο δρ. Αρτέμης Αθανασάκης, φυσικός και καθηγητής Περιβαλλοντικών Επιστημών και Αγωγής Υγείας, με έμφαση στα fast food, τα κυλικεία και την επιλογή τροφίμων από την ελληνική οικογένεια.
 
Τέλος, ο δρ. Κωνσταντίνος Καλαχάνης, διδάκτορας φιλοσοφίας, έκανε μία φιλοσοφική προσέγγιση της σημασίας της υγιεινής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία.
 
Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και ο Δήμος Βύρωνα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, ενώ το «παρών» έδωσε και η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μανιατάκειον» Ελένη Μανιατάκη.
Η διευθύντρια του 1ου Λυκείου, Σ. Γασπαρινάτου, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας και υπεύθυνη της οργάνωσης από πλευράς δήμου, Ι. Κιούπη και οι ομιλητές, Α. Αθανασάκης, Ν. Κατσαρός, Κ. Καλαχάνης και Β. Ιγγλέση
Ο κεντρικός ομιλητής, δρ. Νίκος Κατσαρός, εξηγεί στους μαθητές τα συστατικά των τροφών και την επίδρασή τους
Η Διευθύντρια του Ιδρύματος
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα