Ανοίγει δρόμους το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα – Διατέθηκαν 66 τόνοι προϊόντων στην 4η συνάντηση

Ανοίγει δρόμους το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα – Διατέθηκαν 66 τόνοι προϊόντων στην 4η συνάντηση

Μεγάλη επιτυχία τόσο σε επίπεδο προσέλευσης όσο και σε επίπεδο διάθεσης προϊόντων σημείωσε η τέταρτη συνάντηση του «Χωριού Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.
 
Οι 21 παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα που συμμετείχαν διέθεσαν συνολικά περισσότερους από 66 τόνους προϊόντων. Αναλυτικά, οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν: 2,7 τόνους όσπρια, 12,5 τόνους αλεύρι, 2,8 τόνους ζυμαρικά, 12 τόνους φρούτα εποχής, 3,5 τόνους ελαιόλαδο, 20 τόνους πατάτες, 4,2 τόνους γαλακτοκομικά προϊόντα, 3,2 τόνους ρύζι, 200 κιλά αμύγδαλα, 400 κιλά ελιές, 600 κιλά σταφίδα, 570 κιλά μέλι, 900 κιλά λουκάνικο, 380 κιλά σαλιγκάρια, 1.800 λίτρα κρασί, 180 συσκευασίες ρακόμελο και τσικουδιά, 1.700 συσκευασίες αφεψημάτων και μυρωδικών, 165 συσκευασίες γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδας, 420 συσκευασίες παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης, 350 συσκευασίες παξιμάδια, 160 συσκευασίες ξύδι και 18.000 αυγά.
 
«Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου αποτελεί για εμάς κίνητρο για να συνεχίσουμε. Από την πρώτη συνάντηση το «Χωριό Παραγωγών» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά η διαρκώς αυξανόμενη προσέλευση καταναλωτών αποδεικνύει ότι η πρωτοβουλία μας ανταποκρίνεται με επιτυχία στην ανάγκη για φθηνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα. Μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε καταφέρνουμε, με αυτή την πρωτοβουλία, να φανούμε χρήσιμοι στο σύνολο των συνανθρώπων μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Το «Χωριό Παραγωγών» επισκέφτηκαν και αντιπροσωπείες των Δήμων Αλίμου και Νέας Σμύρνης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Αλίμου ήταν ο Δήμαρχος Θάνος Ορφανός, ενώ το Δήμο Νέας Σμύρνης εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τεχνικών Θεμάτων Γιώργος Κουτελάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίνα Ιακωβάκη.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι παραγωγοί δώρισαν προϊόντα πρώτης ανάγκης στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθεσε στη Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού για την ενίσχυση των συσσιτίων υπέρ των απόρων οικογενειών του Δήμου Βύρωνα. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί προσέφεραν 15 λίτρα λάδι, 7,5 κιλά ελιές, 9 κιλά γιαούρτι, 70 κιλά ρύζι, 60 κιλά αλεύρι, 40 κιλά ζυμαρικά, 20 κιλά μήλα, 20 κιλά πορτοκάλια, 6 κιλά σταφίδα, 12 κιλά λουκάνικο, 9 λίτρα κρασί και 150 αυγά, που παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των τοπικών ενοριών για την σίτιση των 1200 συμπολιτών μας.  
 
Η επόμενη συνάντηση του "Χωριού Παραγωγών" είναι την Κυριακή 10 Μαρτίου.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς με το Δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό
Το
καθώς και ο επικεφαλής της
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα