Οι μαθητές δημιουργούν, προτείνουν, παρεμβαίνουν για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη! – Παρουσιάστηκε η πρόταση του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στο πλαίσιο του Ecomobility

Οι μαθητές δημιουργούν, προτείνουν, παρεμβαίνουν για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη! – Παρουσιάστηκε η πρόταση του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα στο πλαίσιο του Ecomobility

Τις προτάσεις τους για την οικολογική μετακίνηση στις πόλεις τους παρουσίασαν οι μαθητές του Βύρωνα και της Καισαριανής, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο της εκστρατείας Ecomobility 2012-2013.
 
Τα βασικότερα προβλήματα που εντόπισαν οι μαθητές είναι η παράνομη στάθμευση και κατάληψη πεζοδρόμων, η δυσκολία προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες λόγω των εμποδίων στις διαδρομές, η καθυστέρηση στις συγκοινωνίες, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Επιπλέον, οι μαθητές τόνισαν την ανάγκη αλλαγής συνηθειών των κατοίκων και του προσανατολισμού στις Πράσινες Μεταφορές, ενώ κατέθεσαν και τις προτάσεις τους για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της πόλης και την άνετη μετακίνηση των πολιτών.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του 3ου Γυμνάσιου Βύρωνα πρότειναν τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων, τη μέριμνα για την προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την αποκατάσταση πεζοδρομίων και τη λήψη μέτρων για την παράνομη στάθμευση. Μάλιστα, οι προτάσεις τους περιλάμβαναν και εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του Βύρωνα για αλλαγή συνηθειών στην μετακίνηση τους και συνεργασία σε δράσεις για την καταστολή της έλλειψης σεβασμού των δικαιωμάτων των πεζών.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των μαθητών και έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών, τους επιβλέποντες καθηγητές τους, Παναγιώτη Κοσμόπουλο και Κατερίνα Λουλάκη, τη διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου, Ευφροσύνη Χαρδαβέλα, και την υπεύθυνη του Δήμου για την εκστρατεία Ecomobility, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Τζένη Παυλάκου -  Παναγιωτοπούλου, για την εξαιρετική δουλειά τους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος: «Οι σημερινές προτάσεις των μαθητών, μας δίνουν -για άλλη μία φορά- τη δυνατότητα να δούμε τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη μας, αλλά και τους τρόπους επίλυσής τους, μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Στόχος μας είναι, στο μέτρο του εφικτού, να υλοποιήσουμε τις προτάσεις των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, πάντα σε συνεργασία μαζί τους, πάντα, όμως, προσεγγίζοντας με ρεαλισμό και ειλικρίνεια τα πραγματικά προβλήματα».
 
Η Εκστρατεία Ecomobility 2012-13 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ecocity και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα