6 Μαρτίου 2007

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας: O Βύρωνας τιμά τις γυναίκες του!

Δύο γυναίκες με πλούσια κοινωνική δράση τίμησε ο Δήμος Βύρωνα στην εκδήλωση που πραγματοποίησε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στο δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και τα Παραρτήματα Βύρωνα των Πανελλήνιων Οργανώσεων «Ελληνική Εστία» και «Παναθηναϊκή».

Πρόκειται για τη Δέσποινα Ιωάννου και την Τούλα Πρασσά, στις οποίες ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς απένειμε αναμνηστικές πλακέτες και εξήρε το πλούσιο κοινωνικό έργο και τη δράση τους. Με μαχητική παρουσία στον τομέα της αυτοδιοίκησης ως δημοτικοί σύμβουλοι -επί δημαρχίας Δ Νικολαΐδη (η πρώτη) και επί Α. Γεωργούτσου, Θ Φατσέα και Δ. Νικολαΐδη (η δεύτερη)- και με σημαντική δράση στα κοινά του τόπου συνέβαλαν αποφασιστικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στα πρόσωπά τους, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «τιμούμε τη μαχόμενη αυτοδιοίκηση, τους δημοκρατικούς και ενεργούς πολίτες, τη γυναίκα που πάλεψε για ισότιμη συμμετοχή και καλύτερες ημέρες». «Γιατί», κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «οι γυναίκες απέδειξαν ότι ξέρουν να κερδίζουν και να αξιοποιούν νέα πεδία δράσης, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση της ισχυρής κοινωνίας».

Η εκδήλωση έκλεισε με θεατρική παράσταση από το θίασο ΕΡΕΤΑ (Είμαστε Ρεαλιστές Επιδιώκουμε Το Αδύνατο), με το «Διαβατήριο» του Pierre Bourgeade. Μια ζωντανή παράσταση με ανατρεπτική πλοκή και ανατροφοδοτούμενη ελπίδα εκ του μηδενός για την πολίτισσα της Τσαρικής κοινωνίας που, μετά από πολυετή αναμονή, τα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παραλαβή του διαβατηρίου της.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα