Σειρά εκδηλώσεων από το ΚΕ.Φ.Ο. : Ημερίδα Προληπτικής Οδοντιατρικής & Στοματικής Υγείας

Η σημασία της προληπτικής οδοντιατρικής για τη στοματική υγεία ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης-συζήτησης που διοργάνωσε το Κέντρο Φροντίδας οικογένειας (ΚΕΦΟ) του Δήμου Βύρωνα, στον Καρέα (14/3/07), με ομιλήτρια την οδοντίατρο Σιμέλα Αντωνιάδου.

Η ομιλήτρια, σαφής και περιεκτική, ανέπτυξε το φάσμα του στοματικού περιβάλλοντος και των κινδύνων που το απειλούν από τη βρεφική ηλικία, η οποία κυρίως πλήττεται από το σύνδρομο της «μποτίλιας γάλακτος». Τόνισε ότι το δίπτυχο τερηδόνα-ουλίτιδα προλαμβάνεται με τη σωστή διατροφή (φρούτα- λαχανικά) και τις συχνές πλύσεις. Εστίασε στη λεγόμενη ποιότητα των δοντιών, στην ποιότητα του ατομικού βλεννογόνου του στόματος, δηλαδή στη διαμορφούμενη στοματική χλωρίδα. «Η προστατευτική πλάκα των δοντιών που σχηματίζεται από τη βλεννογόνο», διευκρίνισε, «έχει ποσότητα μικροοργανισμών, οι οποίοι ερχόμενοι σε επαφή με αμυλώδη ή σακχαρώδη τρόφιμα δημιουργούν οξέα τα οποία εάν δεν απομακρυνθούν άμεσα καταστρέφουν την οδοντική πλάκα. Υπογράμμισε, δε, ότι τα υλικά αυτά βρίσκονται στις σοκολάτες, τα μπισκότα, τα γαριδάκια, τα τσιπς, κ.λ.π., ενώ ένα κουτί coca-cola περιέχει την απίστευτη ποσότητα των οκτώ κουταλιών ζάχαρης.

Η κυρία Αντωνιάδου κατέστησε απολύτως σαφές το ζήτημα και τη σημασία της πρόληψης για τη στοματική υγεία του ενήλικα και με τις λεπτομερείς επεξηγήσεις της στις απορίες των ακροατών της.

Νωρίτερα, την οδοντίατρο καλωσόρισαν στην αίθουσα του ΚΕΦΟ, η Πρόεδρος του, Ελένη Γερασιμίδου, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Ζούμπος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της «σειράς» των ενημερωτικών εκδηλώσεων-συζητήσεων για τους δημότες, που έχει προγραμματίσει το Κέντρο μετά την ανταπόκριση που είχε η πειραματική εφαρμογή τους κατά την περασμένη χρονιά.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα