Πρωταθλητές Ελλάδας στο μπάσκετ τα αγόρια του 1ου Λυκείου Βύρωνα

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ αναδείχθηκε η ομάδα αγοριών του 1ου Λυκείου Βύρωνα. Η νίκη τους, με σκορ 80-46 και με αντιπάλους το 3ο Λύκειο Πετρούπολης, έστειλε τους 12 μαθητές του Αθλητικού Λυκείου της πόλης μας στην Πω της Γαλλίας, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης από 9 έως 14 Απριλίου 2007, όπου θα εκπροσωπήσουν τόσο το Δήμο μας όσο και την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Βύρωνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο, συνεχάρη τους αθλητές και τους ευχήθηκε «συνεχείς νίκες στα γήπεδα και γενικότερα στη ζωή τους». Τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και τους προσέφερε αθλητικό υλικό κατάλληλο για πρωταθλητές, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και σε… τεχνικές του μπάσκετ.

Επίσης, ο Δήμαρχος συνεχάρη το Διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Κολιό και τους γυμναστές, Χρήστο Κεφάλα και Νίκο Καραγιάννη, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν θερμά για την υποστήριξη που είχαν από την πλευρά του Δήμου, τόσο σε αθλητικό υλικό όσο και για τις έγκαιρες και άριστων προδιαγραφών κατασκευές χώρων προπόνησης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής του Γραφείου Α΄ Αθήνας Ευάγγελος Περόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική επιτυχία τη διάκριση του Α΄ Λυκείου Βύρωνα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Υπογράμμισε ότι αυτή η διάκριση αναδεικνύει το θεσμό των Ειδικών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ) που αναπτύχθηκαν την τελευταία διετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού που ανέπτυξε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην περιφέρεια της Α΄ Αθήνας έξι Αθλητικά Γυμνάσια και πέντε Αθλητικά Λύκεια, εκ των οποίων ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο βρίσκονται στο Βύρωνα. Σημειώνεται ότι ο θεσμός του «Αθλητικού Σχολείου» χρονολογείται από το 1989 και ότι η «εξειδίκευση» του σε ΕΤΑΔ έγινε το 2004. Τα συγκεκριμένα σχολεία λειτούργησαν ουσιαστικά τον τελευταίο χρόνο.

Οι πρωταθλητές-μαθητές είναι οι: Γ. Κεφάλας, Α. Παπαδημητρίου, Ν. Παπάς, Δ. Αναγνωστόπουλος, Μ. Κουκουλάς, Στ. Βουγιούκας, Αργ. Δανάσκος, Λ. Κασελάκης, Εκτ. Οικονομόπουλος, Ζ. Σαρικόπουλος, Γ. Παπαδάκης, Μ. Οικονόμου, Αν. Ρουμελιώτης, Β. Τσιρόπουλος.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα