Μια Δευτέρα βράδυ για τον ¶λκη Αλκαίο, στο Βύρωνα

«Με μια πιρόγα, φεύγεις και γυρίζεις, τις ώρες που αγριεύει η βροχή…». Το πραγματικό όνομα του στιχουργού – ποιητή της «πιρόγας» είναι Βαγγέλης Λιάρος. Το ευρύτερα γνωστό είναι ¶λκης Αλκαίος.

Δικά του τραγούδια ακούσαμε τη νύχτα της Δευτέρας, 26/03/2007, στο Βύρωνα, σε ένα αφιέρωμα που είχε επιμεληθεί ο Ηλίας Κατσούλης. Η φωνή των τραγουδιών του Κώστα Θωμαϊδη, στο πιάνο ο Γιώργος Αρσενίδης. Στο πιάνο ανέβηκε και ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος μιλώντας για τον εμπνευστή της «Ρόζας», ¶λκη Αλκαίο, αναφέρθηκε στην ποίηση των τραγουδιών του και στη μαγική ικανότητα των στίχων του να κάνουν το απόσταγμα της ζωής, μια λέξη. Ο κύριος Μικρούτσικος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις εκδηλώσεις στο Δήμο του Βύρωνα που τιμούν τα πρόσωπα των τραγουδιών.

Για τον ¶λκη Αλκαίο, μίλησε και ο Οδυσσέας Ιωάννου σημειώνοντας τη θαρραλέα χρήση των λέξεων και της γλώσσας στα τραγούδια του, αλλά και στο φάσμα το οποίο καλύπτουν: Κοινωνικά, πολιτικά, ερωτικά, με το Λόγο να καταγράφεται με «Λ» κεφαλαίο.

Κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, το κοινό στιγμή δεν σταμάτησε να τραγουδά. Η βραδιά έμοιαζε περισσότερο με τραγουδιστική συνάντηση παρέας παρά με «στεγνό» αφιέρωμα.

Επόμενο ραντεβού, στις 16.04 με το αφιέρωμα στον Νικόλα ¶σιμο.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα