Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μπάσκετ οι μαθητές του Αθλητικού Λυκείου Βύρωνα

Πρωταθλήτρια Κόσμου, αναδείχθηκε η ομάδα αγοριών του Αθλητικού Λυκείου Βύρωνα, που εκπροσώπησε τη χώρα μας, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, που διεξήχθη από 9-14 Απριλίου στο Πω της Γαλλίας.


O Δήμαρχος Βύρωνα Nίκος Χαρδαλιάς με τους Σαρικόπουλο και Παππά

Στο κατάμεστο από 8.000 θεατές γήπεδο του Πω των Πυρηναίων (έδρα της Ορτέζ), οι Βυρωνιώτες μαθητές, νίκησαν στον τελικό, με σκορ 86-62( 41-41), την αντίστοιχη ομάδα των Γάλλων και στέφθηκαν πρωταθλητές κόσμου.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές-μαθητές είναι οι: Γ. Κεφάλας, Α. Παπαδημητρίου, Ν. Παπάς, Δ. Αναγνωστόπουλος, Μ. Κουκουλάς, Στ. Βουγιούκας, Αργ. Δανάσκος, Λ. Κασελάκης, Εκτ. Οικονομόπουλος, Ζ. Σαρικόπουλος, Γ. Παπαδάκης, Μ. Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Nίκος Χαρδαλιάς, υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» τους παγκόσμιους πρωταθλητές - μαθητές και τους συνοδούς της αποστολής δήλωσε:
«Η μεγαλειώδης επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα και για την πόλη μας, από τους μαθητές του Αθλητικού Λυκείου Βύρωνα, μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια. Η ύψιστη αυτή διάκριση των παιδιών μας, αναδεικνύει το θεσμό των Ειδικών Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ) που αναπτύχθηκαν την τελευταία διετία και μας δικαιώνει ως δημοτική Αρχή, για τις προσπάθειες μας - σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Α΄ Αθήνας - ώστε να λειτουργήσουν με επιτυχία και στην πόλη μας, Αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
Τιμώντας την μεγάλη αυτή επιτυχία τους, φωταγωγήσαμε την πόλη του Βύρωνα, ενώ τις επόμενες μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο θα τους τιμήσει σε ειδική συνεδρίαση».


Ο Δήμαρχος Βύρωνα Nίκος Χαρδαλιάς στο Κέντρο Τύπου του Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής του Γραφείου Α΄ Αθήνας Ευάγγελος Περόπουλος, ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Κολιός και οι γυμναστές, Χρήστος Κεφάλας και Νίκος Καραγιάννης, που συνόδευσαν τους μαθητές, ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Βύρωνα για την υποστήριξη που είχαν από την πλευρά του Δήμου, τόσο σε αθλητικό υλικό όσο και στις άριστες σε προδιαγραφές εγκαταστάσεις που διέθεσε για την προετοιμασία της ομάδας.


Ο Υφυπουργός Παιδείας Γ. Κάλος και  ο Δήμαρχος Βύρωνα Nίκος Χαρδαλιάς με τους συντελεστές της επιτυχίας

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα