Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα «200 χρόνια Ποίησης του Λόρδου Βύρωνα»

Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα «200 χρόνια Ποίησης του Λόρδου Βύρωνα»  διοργανώνει από 16 έως 22 Απριλίου 2007, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, την Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα, την Εταιρεία Βύρωνος, τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και άλλων φορέων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Τετάρτη 18 Απριλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Βύρωνα διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο Βύρωνα και η ουσία της ελευθερίας- Ο Βύρων της Ελλάδας και του κόσμου»με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Παν. Κοντό και Βύρ. Ραϊζη. Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Μαρία Κόκκινου, θα μιλήσει για το «Μεσολόγγι του Λ. Βύρωνα» η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρίας Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου ενώ ποιήματα του Φιλέλληνα Λόρδου θα απαγγείλει ο Γιάννης Βόγλης.

Επίσης στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
- Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ( 16-4-2007, ώρα 6μ.μ.0 με θέμα: «Τα διαχρονικά μηνύματα της ποίησης του Μπάϊρον».
- Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου του Δήμου Βύρωνα για τα 183 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου φιλέλληνα (19-4-2007, ώρα 12.00), με καταθέσεις στεφάνων, ποιήματα και τραγούδια από το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα.

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων ο Δήμος Βύρωνα και Σύνδεσμος «Μπάιρον», επαναφέρουν την πρόταση τους να οριστεί από την Βουλή των Ελλήνων η επέτειος του θανάτου του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου) ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης».

Επίσης μετά από πρόταση του Συνδέσμου «Μπάιρον», ο Ζυλ Ντασέν ως ένας «σύγχρονος Μπάϊρον», θα ανακηρυχθεί προσεχώς από τον Δήμο Βύρωνα, επίτιμος Δημότης.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα