Μνήμη και τιμή στο Λόρδο Βύρωνα

Χοροστατούντος του εκπροσώπου της Μητρόπολης Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού, Πρωτοσύγκελου Αναστάσιου Τασσόπουλου, έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 183 ετών από την ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα.


Πλήθος κόσμου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε την μνήμη του Λόρδου Βύρωνα

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, αλλά και απαγγελία ποιημάτων τραγουδιών από μαθητές των σχολείων του Δήμου Βύρωνα.

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στο ιστορικό όνομα που φέρει η περιοχή του Βύρωνα, η οποία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος το τιμά και κάνει πράξη το όραμα του μεγάλου φιλέλληνα. «Ο Λόρδος Βύρωνας ήταν ένας πολίτης του κόσμου. Οι Βυρωνιώτες φάνηκαν αντάξιοι του ονόματός τους και ο Βύρωνας σε καθημερινή βάση αναμετράται με τις αρχές και τα ιδανικά που πρέσβευε ο Λόρδος Βύρωνας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.


Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», Ζυλ Ντασέν, σε μήνυμά του ανάφερε ότι ο Λόρδος Βύρωνας διάλεξε την Ελλάδα για να πεθάνει, ενώ για το αίτημα να οριστεί η επέτειος του θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, (19 Απριλίου), ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης», αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων προς τιμήν του Λόρδου Βύρωνα, Πάνος Τριγάζης. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Μαρία Τσομπανάκη ως εκπρόσωπος από το Δήμο Αθηναίων, ο Ιάκωβος Προμπονάς εκπροσωπώντας τη Νομαρχία Αθηνών, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Συμβουλόπουλος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Πηνελόπη Δάφνη, και πλήθος εκπροσώπων τοπικών συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλοί Βυρωνιώτες και Βυρωνιώτισσες.


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα