Δήλωση του Δήμαρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για την αναίτια επίθεση ομάδας ΔΕΛΤΑ στην αντιφασιστική διαδήλωση της 16ης Σεπτέμβρη
17 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση του Δήμαρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για την αναίτια επίθεση ομάδας ΔΕΛΤΑ στην αντιφασιστική διαδήλωση της 16ης Σεπτέμβρη

 

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα και μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
 
Στη μαζικότατη και ειρηνική αυτή πορεία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαζικοί και πολιτικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις νεολαίων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά το τέλος της πορείας υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στον αύλιο χώρο της Λαμπηδόνας.
 
Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, δίχως αφορμή και με προκλητικό τρόπο, αστυνομικοί της ομάδας "ΔΕΛΤΑ", έξω από το Άλσος της Αγίας Τριάδας, προχώρησαν σε τρεις (3) προσαγωγές (ανάμεσα σε αυτές και ενός πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!). Στις έντονες αλλά κόσμιες διαμαρτυρίες  τόσο εκ μέρους μου όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους πολίτες, η απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ρίψη οκτώ (8) χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επί της οδού Κωνσταντιλιέρη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μου στο χέρι και στο πόδι από μία χειροβομβίδα που προσέκρουσε πάνω μου πριν την πτώση της στο έδαφος. Επίσης, τραυματίστηκαν και άλλες δύο παρευρισκόμενες.
 
Στη συνέχεια, πραγματοποίησα παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Αγ. Δημητρίου ζητώντας την άμεση αντίδραση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά.
 
Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και σύσσωμη η δημοτική ομάδα της Στάσης Βύρωνα ως νέα δημοτική αρχή, δηλώνουμε ακλόνητοι στην πεποίθησή μας ότι στον Βύρωνα της Προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο φασισμός, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν θα βρει χώρο να φωλιάσει.
 
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ