Επιμορφωτικές επισκέψεις στα μουσεία των παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα.
20 Απριλίου 2015

Επιμορφωτικές επισκέψεις στα μουσεία των παιδαγωγών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα.

 

Πιστεύουμε βαθιά ότι τα Μουσεία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαίδευσης μια και το παιδί μέσα από αυτά, μπορεί να χτίσει μια ουσιαστική σχέση και με το παρελθόν αλλά και τον πολιτισμό του παρόντος και του μέλλοντος.
 
Έτσι η Διεύθυνση Παιδαγωγικού οργάνωσε δύο επιμορφωτικές επισκέψεις των παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα σε δύο από τα πιο σημαντικά Μουσεία της χώρας μας ,στο Μουσείο Αφής και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
 
Εκεί οι παιδαγωγοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται και να παρακολουθήσουν αντίστοιχες παρουσιάσεις με σκοπό να οργανώσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις επισκέψεις των παιδιών, των Παιδικών Σταθμών σε αυτά .
 
Στο Μουσείο Αφής, τα παιδιά παρακινούνται να αγγίξουν τα εκθέματα, να τα ψηλαφίσουν, να προβληματιστούν και να αυτενεργήσουν. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών παιχνιδιών εκτός των άλλων τα ευαισθητοποιεί και σε θέματα που αφορούν τα άτομα με προβλήματα όρασης.
 
Ενώ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά έχουν μια βιωματική εμπειρία που συνδυάζει την εικαστική δραστηριότητα με αφορμή ένα ειδώλιο , παιχνίδια και δραστηριότητες που αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός αρχαίου πολιτισμού.
Έτσι το άχρονο και άτοπο χθες γίνεται συγκεκριμένος τόπος και χρόνος στην αλυσίδα της ζωής και τα παιδιά καλούνται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις και τη φαντασία τους για να ζωντανέψουν το μακρινό παρελθόν και να το κάνουν οικείο.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ