Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: 'Ζωή χωρίς κάπνισμα'

«Ο καπνιστής είναι ασθενής σε εξάρτηση και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία», υπογραμμίστηκε κατά την επιστημονική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του Δήμου Βύρωνα και η Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» σε συνεργασία με το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Σισμανογλείου ΓΝΑ , στο δημοτικό αναψυκτήριο «ΑΣΤΡΑ» (19/12/07).

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Υγείας Χρίστος Γώγος απέδωσε στο κάπνισμα το χαρακτηρισμό της «περισσότερο εκτεταμένης επιδημίας με μεγαλύτερα θύματα τους παθητικούς καπνιστές». Η επιστημονική συνεργάτης του Ιατρείου Σταματούλα Τσικρικά, τόνισε ότι το παθητικό κάπνισμα αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος στην Υγεία και εστίασε στην αντιμετώπιση της συνήθειας του καπνίσματος από την νηπιακή και τη βρεφική ηλικία όπου το έμβρυο εθίζεται στην νικοτίνη από την μητέρα του. Η κυρία Τσικρικά, συμπλήρωσε επίσης, ότι κάθε Τρίτη το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Σισμανογλείου παρέχει δωρεάν συμβουλές προς τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν αυτή τη συνήθεια.

Τέλος η Πρόεδρος της Ελληνικής Εστίας Ελένη Γερασιμίδου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα (υγείας, οικονομίας, αυτοεκτίμησης κ.λ.π. ) που αποκτά όποιος κατορθώσει να απεξαρτηθεί αλλά και στο καλύτερο περιβάλλον που δημιουργεί.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα