Επιστημονική Εκδήλωση για τη Χοληστερίνη στο Δήμο Βύρωνα

Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχε η επιστημονική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης που διοργάνωσε ο Τομέας Υγείας του Δήμου Βύρωνα με τη συνεργασία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, στο δημοτικό αναψυκτήριο «ΑΣΤΡΑ», στις 10/10/07.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του Διαδημοτικού Δικτύου ως καθοδηγητικού φορέα πρόληψης ευρέως διαδεδομένων παθήσεων.

Ο νευροχειρουργός Χρίστος Γώγος, αντιδήμαρχος Υγείας και γραμματέας του Διαδικτύου, αναφέρθηκε στη δράση του Δικτύου και στην απήχησή του από ολοένα αυξανόμενους δήμους (συμμετοχή 96 δήμων με άνω του 1,5 εκατ. ατόμων). Ο κύριος Γώγος σημείωσε επίσης ότι ο Δήμος Βύρωνα ήταν από τους ιδρυτικούς του Δικτύου (μαζί με το Δήμο Αμαρουσίου) και στόχος όλων είναι η ανάδειξη παθήσεων που αντιμετωπίζονται με σωστή πρόληψη.

Το θέμα της εκδήλωσης : «Χοληστερίνη ένας επικίνδυνος εχθρός. Νέες εξελίξεις», ανέπτυξε η καρδιολόγος Ελένη Μπιλιανού εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της πάθησης σε τρεις άξονες: Διατροφή, τρόπος διαβίωσης και όχι αυθαίρετες αλλαγές ή αυξομειώσεις στη λήψη φαρμάκων. Περισσότεροι από 200 ήταν οι ακροατές ενώ έγιναν και 120 λήψης αίματος για έλεγχο χοληστερίνης.
¶ποψη του κόσμου στην επιστημονική εκδήλωση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και του Δήμου Βύρωνα


Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αντιδήμαρχος Υγείας Χρίστος Γώγος


Ο Δήμαρχος Βύρωνα Ν. Χαρδαλιάς και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Βύρωνα Ανάργυρος Μαργιόλης


Δωρεάν μέτρηση χοληστερίνης σε όσους το επιθυμούσαν

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα