Ξεκίνησαν οι σχολές γονέων για την προσχολική ηλικία
24 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι σχολές γονέων για την προσχολική ηλικία

Η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Βύρωνα υλοποιεί πρόγραμμα Σχολών Γονέων σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Βύρωνα στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των ενηλίκων..
 
Στις Σχολές Γονέων οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς έχουν τη δυνατότητα:
  • να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν τα αναπτυξιακά στάδια και την εξελικτική πορεία των παιδιών και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να αναγνωρίζουν έγκαιρα τα ¨ανησυχητικά¨ σημάδια στη συμπεριφορά τους,
  • να επεξεργαστούν θέματα όπως: κοινωνικοποίηση και  φιλίες, πειθαρχία-κανόνες-όρια, διαχείριση κρίσεων, επικοινωνία στην οικογένεια, σχέσεις σχολείου-οικογένειας, συναισθηματική και σεξουαλική αγωγή κ.α 
  • να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις, και ν’ ανταλλάξουν με άλλους γονείς τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους,
  • να δεχθούν υποστήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους και να ενισχυθούν στον γονεικό τους ρόλο.
 
Ο Πρώτος Κύκλος της Σχολής Γονέων (για τον 1ο, , 4ο, 5ο και 2ο Παιδικό Σταθμό)  ξεκίνησε τη Δευτέρα 23  Νοεμβρίου 2015, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας (Καλλιπόλεως 59 & Αγ.Σοφίας) ώρα 16:30-18:00 και θα ολοκληρωθεί σε επτά συναντήσεις.
 
Το πρόγραμμα Σχολών Γονέων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς καλύπτοντας και τους γονείς των υπόλοιπων παιδικών σταθμών διαδοχικά, έτσι ώστε να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής σε όλους όσους το επιθυμούν.
 
Για τις δηλώσεις συμμετοχής  στις Σχολές Γονέων,οι γονείς θα ενημερώνονται από το παιδαγωγικό προσωπικό των παιδικών σταθμών.
 
Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια των Σχολών Γονέων κ.Μπαδικιάν,  πρωινές ώρες στο τηλ.210-7624403.      
 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΑΧΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Your Europe
 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Πόλις Βύρωνας
  • Ζω2
  • Επικοινωνία

ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παμβυρώνεια 2019
ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Φεστιβάλ Βράχων
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ